Γενικά

«Καμπανάκι» από WADA

Υπό επιτήρηση από τη WADA θα βρίσκεται μέχρι τις αρχές του 2016 η Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία καταπολέμησης του ντόπινγκ, όσον αφορά τα εργαστήρια.

Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν ήδη τις σχετικές κυρώσεις και είναι οι Αργεντινή, Ουκρανία, Βολιβία, Ανδόρα και Ισραήλ. Τα εργαστήρια αντιντόπινγκ των συγκεκριμένων χωρών κρίθηκαν ως μη συμβατά με τα όσα ζητά η WADA και τους δόθηκε τελεσίγραφο για να συμμορφωθούν με τα προβλεπόμενα.

Υπήρξε και μία δεύτερη κατηγορία χωρών που μπήκε στη λίστα παρακολούθησης. Σε αυτή βρίσκεται η Ελλάδα, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ισπανία. Όλες οι παραπάνω χώρες καλούνται μέχρι το Μάρτιο του 2016 να έχουν προσαρμοστεί στις διατάξεις της WADA, ώστε να διατηρήσουν ενεργά τα εργαστήριά τους.

Ήτοι, ζητείται από την Ελλάδα να καταθέσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά όλες τις απαιτούμενες αλλαγές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x