Ελλάδα

Κατεργιαννάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Στην επιστροφή από Πορτογαλία ήμασταν σε απόγνωση, ήρθαν 60 άνθρωποι»

Στιγμές από το έπος της Εθνικής στο Euro του 2004 θυμήθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 o Φάνης Κατεργιαννάκης, ανήμερα της επετείου του τελικού με την Πορτογαλία.

Την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Εθνικής πριν το Euro 2004, αλλά και την κατάσταση που αντιμετώπισαν μετά σχολίασε ο Φάνης Κατεργιαννάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο.

«Δημιουργήθηκε μια φανταστική παρέα. Παίζαμε διάφορα τουρνουά, τάβλι, PlayStation, με έπαθλα. Έφυγαν όλες οι προκαταλήψεις από τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του κ.Ρεχάγκελ. Από την προετοιμασία ξεκίνησαν όλα. Πήγαμε στο πρώτο παιχνίδι και είδαμε ότι η επιτυχία κρύβεται στις παλιές επιτυχίες. Μπαίναμε σοβαροί και σε κάθε παιχνίδι είχαμε την τύχη και το ταλέντο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η προσωπικότητα χτιζόταν. Οι άλλες ομάδες είχαν μονάδες, εμείς είχαμε ομάδα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τότε οι φίρμες ήταν ο Ντέμης, ο Νταμπίζας και ο Τσιάρτας. Δεν έπαιζαν και βοηθούσαν τα άλλα παιδιά, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα. Με τον Μιχάλη Καψή είμασταν στο ίδιο δωμάτιο και η συμβολή του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν σημαντική. Βεβαίως, η άμυνα ξεκινούσε από τον Άγγελο Χαριστέα στην επίθεση. Το κάθε παιδί είχε τη δική του προσωπικότητα, αλλά ο Ζαγοράκης ήταν το κάτι άλλο. Όλοι τον άκουγαν ευλαβικά. Έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό που έβγαινε στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά ήταν εκεί την στιγμή που χρειαζόταν».

Για τις σκέψεις που κυριαρχούσαν πριν τον τελικό: «Το πρώτο που σκεφτόμασταν ήταν να μην φάμε γκολ και μετά να δημιουργήσουμε. Όλοι έλεγαν ότι δεύτερη φορά οι Πορτογάλοι δεν χάνουν. Αν και μας συμπαθούσαν πολύ, δεν πίστευαν ότι μπορούμε να νικήσουμε ξανά. Έλαμπαν τα μάτια των παικτών που έπαιξαν».

Όσο για το αν καταλάβαιναν το κλίμα που υπήρχε στην Ελλάδα πριν την επιστροφή τους: «Ήμασταν απομονωμένοι στο ξενοδοχείο, δεν υπήρχε ούτε ελληνική τηλεόραση. Όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ήμασταν σε απόγνωση. Είχαν έρθει 60 άνθρωποι. Σκεφτόμασταν τι μας λένε ότι γίνεται χαμός… Τελικά ήταν μόνο το προσωπικό του αεροδρομίου. Το καταλάβαμε στην Αττική οδό. Σταματούσε κόσμος και μας χειροκροτούσε. Πεινούσαμε, λέγαμε να παραγγείλουμε καμιά πίτσα να φάμε».

Ακούστε όλα όσα είπε:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x