Γενικά

Κατσαρός στον bwinΣΠΟΡ FM: «Το '66 έζησα μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του Πελέ»

Μία συγκλονιστική ιστορία με τον Πελέ από το Μουντιάλ του 1966 μοιράστηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Κατσαρός.

Άγνωστες ιστορίες με τον Πελέ από την πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή του μοιράστηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Κατσαρός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κατσαρός στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και το «Fight Club»:

«Η πρώτη φορά που τον είδα να παίζει ήταν στο μουντιάλ του 1966, καθώς ήμουν ο μοναδικός Έλληνας απεσταλμένος από την “Απογευματινή”. Στον όμιλο η Βραζιλία έπαιζε στο Λίβερπουλ και στο πρώτο ματς είχε παίξει με τη Βουλγαρία, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν έπαιξε, καθώς τον κράτησαν για το τρίτο με την Πορτογαλία. Εκεί έζησα μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του.

Μπήκα σε μία πανσιόν στο Λίβερπουλ, όπου στο διπλανό τραπέζι καθόταν και έτρωγε η Βραζιλία. Ο Πελέ έπαιξε το βράδυ. Η Βραζιλία έπρεπε να κερδίσει τρία γκολ διαφορά για να προκριθεί, αλλά στο 15’ έγινε το 1-0 με τον Εουσέμπιο. Το ματς είχε χαθεί στο 30’, καθώς ήρθε και το δεύτερο γκολ. Μόλις μπαίνει το γκολ, ο Πελέ παίρνει την μπάλα, την πάει στη σέντρα και λέει: “Πάμε να ισοφαρίσουμε” και αρχίζει να τους περνάει όλους τους αντιπάλους. Λίγο μετά τον… σήκωσε στον αέρα ένας σέντερ μπακ της Πορτογαλίας και τον έβγαλαν με φορείο. Στο δεύτερο μέρος βγήκε με δεμένο το πόδι και έπαιζε έξω αριστερά.

Στο ημίχρονο όπως έμαθα μετά, ο Πελέ έπαθε νευρική κρίση και φώναζε να του κάνουν ένεση να παίξει. Ο γιατρός του είπε: “Δεν σου κάνω ένεση, γιατί δεν θα παίξεις ξανά” και ο Πελέ ούρλιαζε, λέγοντας ότι ήθελε να παίξει. Τελικά αποφασίστηκε να του δέσουν το πόδι του και να παίξει. Από δική του πάσα μείωσε η Βραζιλία, αλλά στο τέλος έχασε 3-1.

Μετά, όλη η ομάδα έτρωγαν χωρίς να ακούγεται κιχ στην τραπεζαρία. Κατά τις 00:00 το βράδυ σηκώνονται να πάνε για ύπνο, ο Πελέ δεν πατούσε κανένα από τα δύο πόδια και δύο παίκτες της Βραζιλίας τον πήγαιναν σηκωτό για ύπνο. Εκείνος έκλαιγε
».

Από ‘κει και πέρα, ο Νίκος Κατσαρός θυμήθηκε τη συνάντηση με τον Βραζιλιάνο θρύλο στο Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή, τότε που τον είδε να παίζει στο γήπεδο του Παναθηναϊκού τη δεκαετία ’60 με τη Σάντος κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και την τελευταία συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη το 2005 στα εγκαίνια του νέου προπονητικού κέντρου της ακριτικής ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x