Γαλλία

Κελαϊφί: «Επικίνδυνα επίπεδα χρέους και... μαγικές ενέσεις κεφαλαίου δεν αποτελούν βιώσιμο δρόμο»

Στους νέους κανονισμούς περί οικονομικών, αλλά και στη νέα μορφή που θα έχει το Champions, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Δηλώσεις για τους νέους κανονισμούς στα οικονομικά των συλλόγων, αλλά και τη νέα μορφή που θα έχουν οι διοργανώσεις της UEFA από τη σεζόν 2024-25, έκανε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαΐφί.

Εξέφρασε την στήριξή του στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία για τους νέους κανόνες που εισάγει, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έχει οριστικοποιήσει η UEFΑ, σχετικά με το φορμάτ των διοργανώσεών της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν:

«Οι νέοι κανόνες χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας είναι μια θετική εξέλιξη. Οι κανόνες ελέγχουν το κόστος. Ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και τους νέους επενδυτές. Θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επικίνδυνα επίπεδα χρέους και... μαγικές ενέσεις κεφαλαίου δεν αποτελούν βιώσιμο δρόμο. Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα».

Για τη νέα μορφή του Champions League: «Η ECA έχει συνεργαστεί πολύ στενά με την UEFA για τη νέα αυτή μορφή των διοργανώσεων, οι οποίες θα είναι πιο περιεκτικές. Το εισόδημά μας θα αυξηθεί. Ήδη το έχουμε δει να συμβαίνει στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ, η ανάπτυξή μας ξεπερνά το 150%, με τις τελευταία πώληση δικαιωμάτων. Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με την Paramount και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μας στα Μέσο Ενημέρωσης, για το πώς θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέο κοινό και να είμαστε καινοτόμοι»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x