Ελλάδα

Κελεσίδης: «Μπορεί το διπλό η Εθνική»

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να νικήσει την Ουγγαρία, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κελεσίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Ορέστη Καρνέζη.

Την πίστη του στην Εθνική εξέφρασε ο Παναγιώτης Κελεσίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, όπου τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει το μεγάλο διπλό στην Ουγγαρία και να παραμείνει... ζωντανή στο κόλπο.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μίλησε στους Νίκο Κατσαρό και Βασίλη Μοιρώτσο, τονίζοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο «ελληνική ψυχή» και να φύγουν με τη νίκη από τη Βουδαπέστη.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ορέστη Καρνέζη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο Έλληνα πορτιέρο, ενώ, θυμήθηκε και μία δική του αναμέτρηση με τη φανέλα της Εθνικής κόντρα στην Ουγγαρία τον Μάιο του 1979.

Τότε, το παιχνίδι είχε μείνει στο 0-0, με την Ελλάδα να εξασφαλίζει την παρουσία της στο Euro του 1980 χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-Για το παιχνίδι του 1979 κόντρα στην Ουγγαρία όπου είχε αγωνιστεί ο ίδιος:
«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για την Εθνική ανδρών που χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση για του Euro της Ιταλίας. Μου είχαν πει μάλιστα τότε οι δημοσιογράφοι πως ήμουν ο μόνος αντίπαλος τερματοφύλακας που δεν είχε δεχθεί γκολ στην Ουγγαρία».

-Για τον Αλκέτα Παναγούλια:
«Ο Αλκέτας ήταν πολύ καλός στα θέματα ψυχολογίας. Ήξερε να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και να μας κάνει να παίζουμε μόνο γι’ αυτούς. Θυμάμαι που όποτε νικούσαμε, μας έλεγε μετά το παιχνίδι “Να βγείτε, να διασκεδάσετε, να κάνετε ό,τι θέλετε, αρκεί να είστε στο αεροδρόμιο 6 το πρωί αλλιώς εμείς θα φύγουμε μόνοι μας”. Ήταν ξεχωριστός».

-Για τον Ορέστη Καρνέζη:
«Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, εγώ είχα πει ότι έπρεπε να παίζει στην Εθνική. Και ο Καπίνο πιστεύω πως είναι πολύ καλό ταλέντο και θα μπορούσε να βοηθήσει όμως, αυτή τη στιγμή, ο Καρνέζης είναι ο πιο φορμαρισμένος. Φαίνεται άλλωστε από τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στην Ιταλία».

-Για το που θα βασιστεί η Εθνική:
«Η προετοιμασία ήταν πολύ μικρή και δεν φτάνει για έναν προπονητή που μόλις ήρθε ώστε να βάλει πολλά δικά του στοιχεία. Θα βασιστούμε στο ταλέντο και την ψυχολογία των παικτών μας. Θα βασιστούμε σε αυτό που λέμε “ελληνική ψυχή”, που τη βγάζουμε πάντα εμείς οι Έλληνες στα δύσκολα».

-Η άποψή του για τον Κλαούντιο Ρανιέρι:
«Πιστεύω ότι ο Ρανιέρι δεν γνώριζε που βρισκόταν και προσπαθούσε να κάνει διάφορα πράγματα που δεν ταίριαζαν στην ομάδα μας. Η επιλογή του αποδείχθηκε λανθασμένη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και σε προηγούμενες δουλειές του δεν είχε παρουσιάσει ιδιαίτερες περγαμηνές».

-Οι ευχές του για την Εθνική:
«Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας και νομίζω ότι αν δε δεχθούμε γκολ στο πρώτο 20λεπτο, θα μπορέσουμε να πάρουμε το μεγάλο διπλό»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x