Ελλάδα

Κιάσσος στον ΣΠΟΡ FM: «Μας είχε σαν παιδιά του ο Γκέραρντ, μαγική η ικανότητά του»

Στο «δέσιμο» που είχε ο Ευγένιος Γκέραρντ με όλους τους ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο Κώστας Κιάσσος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την απώλεια του «Mister», αναφέροντας: «Θα συνεχίσει να χαμοελάει».

Αισθητά φορτισμένος λόγω της μεγάλης απώλειας, ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον Ευγένιο Γκέραρντ.

Ο παλαίμαχος άσος ανέφερε όλα όσα σήμαινε και σημαίνει για τον ίδιο -και τους υπόλοιπους παίκτες του ΟΦΗ- ο «Mister», ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη στα 77 του έπειτα από μεγάλη «μάχη» που έδωσε τα τελευταία χρόνια λόγω της επιβεβαρυμμένης υγείας του.

«Είχε τη μαγική ικανότητα να κάνει τους παίκτες του να αισθάνονται παιδιά του. Δεν το έχω συναντήσει ξανά αυτό το δέσιμο», τόνισε, αλλά και «Όλα τα έκανα με αυτόν, είχα φύγει από την οικογένεια μου».



Αναλυτικά μίλησε για:

-το δέσιμο που υπήρχε με τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Είχε τη μαγική ικανότητα να κάνει τους παίκτες του να αισθάνονται παιδιά του. Δεν το έχω συναντήσει ξανά αυτό το δέσιμο. Για εμένα ήταν πολύ δυνατό αυτό. Υπήρχε πολύ καλή σχέση της οικογένειάς μου με τον Μίστερ. Ήταν πολύ χαμογελαστός και πολύ ζεστός με όλους. Στην Κρήτη τα πρώτα δύο χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά τον αγκάλιασαν και του έδωσαν χρόνο. Τους άνοιγε την πόρτα της κάρδιάς του. Υπήρξαν στιγμές που πέρασε σπίτι μου και πέρασα και εγώ με τη σειρά μου στο δικό του. Θα είχα σταματήσει το σχολείο και το συνέχισα χάρη σε αυτόν. Με πήρε 15-16 ετών και είδα άτομα και με προσωπικότητες. Όλα τα έκανα με αυτόν, είχα φύγει από την οικογένεια μου».

-τον Ευγένιο Γκέραρντ των τελευταίων ετών στη μετά ΟΦΗ εποχή: «Είχα συνεχόμενη επαφή μαζί του. Μέχρι να παρουσιαστεί το μεγάλο πρόβλημα υγείας, ερχόταν στο γήπεδο και είχε ξεχωριστή θέση, δεν έχανε παιχνίδι της ομάδας. Δεν μπορούσε να πιστέψει και να αποδεχθεί ότι ήταν σε αυτήν την κατάσταση η ομάδα. Έβλεπε ότι είχε γκρεμιστεί αυτό που έχτισε. Ο Ευγένιος όταν έμεινε στο κρεβάτι, καταλάβαινε τα πάντα και θυμόταν τα πάντα. Αν τον έβλεπε κάποιος θα έλεγε πώς γίνεται να μην μπορεί να κουνηθεί και να μιλήσει, αλλά καταλάβαινε τα πάντα. Μπορούσε να σου δείξει ότι καταλάβαινε τα πάντα. Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δύσκολα για αυτόν. Η ψυχή του χαμογελάει ακόμα. Για εμάς ήταν Κρητικός, τα πάντα για αυτόν ήταν στην Κρήτη. Έφυγε το κομμάτι του πόνου, αλλά θα είναι πάντα ζωντανός και θα χαμογελάει».

-τη διαφορά του ΟΦΗ επί Βαρδινογιάννη-Γκέραρντ: «Ναι μπορούμε, είναι μεγάλη, τεράστια η διαφορά. Μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα. Είχε γαλήνη και πλάνο η ομάδα με τον Θοδωρή Βαρδιονογιάννη και τον Ευγένιο Γκέραρντ. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε τον απόλυτο έλεγχο και έβγαζε συνεχώς νέους παίκτες, δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά. Όλοι ήθελαν να παίξουν στον ΟΦΗ τότε. Στη συνέχεια, όταν έφυγαν οι δυο τους, άρχισαν τα προβλήματα. Έζησα σε διαφορετικές στιγμές τον ΟΦΗ, πέρασα τέσσερις φορές την ομάδα και ήταν όλες διαφορετικές. Τέσσερις διαφορετικές περίοδοι για εμένα στον ΟΦΗ. Έχω μιλήσει με σκληρά λόγια και δεν είναι της παρούσης να το αναφέρω. Έχω κριθεί για αυτά. Όταν περάσει ο καιρός θα πω ξανά την άποψή του».

-το νέο κεφάλαιο της ζωής του και αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στη δράση: «Όχι. Είχα αρκετές προτάσεις για να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Μετά το ποδόσφαιρο υπάρχει και το ανθρώπινο κομμάτι, που το στερήθηκα όλα αυτά τα χρόνια. Έχω αφιερώσει απεριόριστες ώρες για ένα πτυχίο. Ήταν κάτι που ξεκίνησα και σταμάτησα αρκετές φορές. Θέλω να ασχοληθώ με το ανθρώπινο σώμα και το κομμάτι της εκγύμνασης. Θα έπαιζα ξανά ποδόσφαιρο μόνο λόγω της αγάπης μου για αυτό και όχι για τα χρήματα. Συνεχίζω να κάνω επαφές για το κομμάτι που θέλω να ασχοληθώ. Καλό θα είναι να υπάρχουν άνθρωποι που είναι γνώστες και αγαπάνε τη δουλειά τους, που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και στη δημοσιογραφία. Υπάρχουν άνθρωποι που γίνονται προπονητές και δεν έχουν σχέση με τον χώρο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x