Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ σε Αυγενάκη: «Φθηνή επικοινωνιακή προσπάθεια αποφυγής της κατακραυγής»!

Να απαντήσει για την Ολιστική Μελέτη καλούν τον υφυπουργό Αθλητισμού οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Λοβέρδος και Κωνσταντόπουλος.

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά κυρίως τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα: «Ελληνικό ποδόσφαιρο 2020-2021, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με UEFA/FIFA».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ο κ. Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA ) κ. Α. Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) κ. Γκ. Κλάρκ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, δύο υφυπουργοί και άλλα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, υπήρξε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάληψη της ευθύνης για την εκπόνηση από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα (UEFA – FIFA), εντός τριών μηνών, μίας «ολιστικής μελέτης για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Υπενθυμίζουμε πως έναν περίπου μήνα πριν από τη συνάντηση είχε προηγηθεί κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του ποδοσφαίρου με τροπολογία του αρμοδίου υπουργού για την αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών και αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης. Τροπολογία που «ρύθμιζε» αμιγώς ποδοσφαιρικά ζητήματα και είχε και αναδρομική ισχύ από την 1/7/2019!

Ο κ. Πρωθυπουργός, μάλιστα, στην παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής ( 30/01/2020 ) είχε προαναγγείλει την παραπάνω συνάντηση και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικές εκφράσεις όπως: «αν το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε το πρωτάθλημα της SuperLeague γιατί καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από το να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα» και «η παρανομία μιας ομάδας θα οδηγεί πια στην τιμωρία, όχι, όμως στην εξόντωσή της» κ.α.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

1. Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, εκπονήθηκε η «ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Για το λόγο αυτό οφείλετε να μας πείτε, εάν κρίνετε σκόπιμο να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και οι Έλληνες φίλαθλοι για τα συμπεράσματά της;

2. Το συνυπογραφέν Μνημόνιο Συνεργασίας εφαρμόστηκε; Εφαρμόζεται; Θα εφαρμοστεί; Εάν δεν εφαρμόζεται έχει κάποιος την ευθύνη για αυτό;

3. Μήπως οι παραπάνω ενέργειες της κυβέρνησης συνολικά δεν ήταν παρά μια φθηνή επικοινωνιακή προσπάθεια αποφυγής της κριτικής από την αντιπολίτευση και της κατακραυγής από τη φίλαθλη κοινή γνώμη;

Και αιτούμεθα από το αρμόδιο υπουργείο να κατατεθούν στη Βουλή:

1. Το Μνημόνιο Συνεργασίας της 25ης Φεβρουαρίου 2020.

2. Η σχετική αλληλογραφία της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας της 25ης Φεβρουαρίου 2020.

3. Η μελέτη των διεθνών ποδοσφαιρικών οργάνων ( UEFA – FIFA ) επί του θέματος.

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2020

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Ανδρέας Λοβέρδος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x