Μέσα από μια σειρά από tweets στο προφίλ του, ο Χαβιέρ Κλεμέντε επέκρινε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Ισπανίας για να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Βάσκος προπονητής είναι εναντίον του περιορισμού που υποχρεώνει τον πληθυσμό να παραμείνει στο σπίτι και την παύση των περισσοτέρων οικονομικών δραστηριοτήτων εκτός από τις ουσιαστικές.

«Στο σπίτι πρέπει να μένουν όσοι έχουν μολυνθεί και αυτοί που μολύνουν, οι άλλοι στο δρόμο και στο χώρο εργασίας και έτσι θα υπάρξουν λιγότερα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να είναι δύσκολο είναι να γνωρίζεις πώς να το κάνεις αυτό και τότε μένουν όλοι κλειδωμένοι, κακό για τους πολλούς παρηγοριά για τους ανόητους», έγραψε ο 70χρονος τεχνικός.

«Μετά από αυτό που ακούσαμε τόσο από την Υγεία όσο και από την Οικονομία, το συμπέρασμα που φτάνω με τη μικρή μου γνώση είναι ότι για να πάει η οικονομία καλά, πρέπει να πάτε στη δουλειά. Και ποιος πηγαίνει; Λοιπόν, εκείνοι που είναι υγιείς. Θα ήθελα να μάθω γιατί οι υγιείς άνθρωποι μένουν στο σπίτι», συμπλήρωσε.