Γαλλία

Εθνική Γαλλίας: Κλήθηκε για πρώτη φορά ο 29χρονος Ζονατάν Κλος, μέχρι τα 25 του ήταν ερασιτέχνης

Την πρώτη του κλήση στην εθνική Γαλλίας έλαβε ο 29χρονος μπακ-χαφ της Λανς, Ζονατάν Κλος, ο οποίος μέχρι τα 25 του αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Τις κλήσεις της εθνικής Γαλλίας για τις ερχόμενες φιλικές αναμετρήσεις με την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Νότια Αφρική ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/3) ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, με τα φώτα να στρέφονται στον... άσημο Ζονατάν Κλος.

Πρόκειται για 29χρονο δεξιό μπακ-χαφ, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη Λανς (4 γκολ/9 ασίστ σε 30 συμμετοχές). Ωστόσο, το σπουδαίο στην περίπτωσή του δεν ήταν ότι απλά κλήθηκε για πρώτη φορά, αλλά το ότι μέχρι τα 25 του έτη αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο! Συγκεκριμένα, το 2017 υπέγραψε στην Κεβιλί Ρουέν της Ligue 2. Έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, για να μετακινηθεί το 2020 στη νυν ομάδα του, όπου για μια σεζόν είχε συμπαίκτη και τον δεξιό μπακ της ΑΕΚ, Κλεμάν Μισελέν.

Η σπουδαιότητα της εν λόγω εξέλιξης αποδεικνύεται κι από το ότι ο Κλος παρακολουθούσε τη διαδικασία ανακοίνωσης των κλήσεων από τον Ντεσάμπ μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα όταν ακούστηκε το όνομά του, με τον ίδιο να είναι συγκινημένος.



Μαζί με τον άσο της Λανς, το ντεμπούτο του με τους «τρικολόρ» θα πραγματοποιήσει και ο Κριστοφέρ Ενκουκού της Λειψίας.

Οι κλήσεις της εθνικής Γαλλίας:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x