Γαλλία

Κορυφώνεται η μάχη για «σεντόνι» και παραμονή

Με τη διεξαγωγή της 36ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Championnat

Την ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν περιμένει το φινάλε για να στεφθεί και τυπικά (μαθηματικά έχει συμβεί) πρωταθλήτρια Γαλλία, η μάχη για την έξοδο στο Champions League, αλλά και την παραμονή, καλά κρατεί, τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση του φετινού Championnat.

Στη μάχη για το «σεντόνι», υποψήφιες για τις δύο θέσεις είναι: Λιόν (72β.), Μονακό (71β.) και Μαρσέιγ (70β.). Η Ολιμπίκ που «τρέχει» σερί επτά συνεχόμενων νικών και δέκα αγώνων χωρίς ήττα, φιλοξενεί την Τρουά, που δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Την ίδια ώρα, οι Μονεγάσκοι, που παραπαίουν τις τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας δύο ήττες και μια ισοπαλία, δοκιμάζονται στην έδρα της Καέν, η οποία δεν έχει ξεμπλέξει εντελώς με την παραμονή, όντας στο +5 από τη ζώνη των μπαράζ. Τέλος, η Μαρσέιγ, με φόρα από την πρόκριση στον τελικό του Europa League σε βάρος της Σάλτσμπουργκ, φιλοξενεί την αδιάφορη βαθμολογικά Νις.

Στην… ουρά, έξι ομάδες δίνουν μάχη για την αποφυγή της μιας θέσης που οδηγεί απευθείας στη Ligue 2 και άλλης μιας θέσης, που οδηγεί σε μπαράζ. Πολλά, ενδεχομένως, θα κριθούν από το ντέρμπι Τουλούζ-Λιλ. Οι γηπεδούχοι με 34β. βρίσκονται στο +2 από τη ζώνη των μπαράζ, ενώ οι φιλοξενούμενοι με 32β. βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, η Ανζέ, που βρίσκεται στην καλύτερη μοίρα από όλες, όντας με 38β. στο +6 από την 18η θέση, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό Μετς, που χρειάζεται κάτι παραπάνω από θαύμα για να σωθεί. Η Καέν (37β.) φιλοξενεί τη Μονακό, ενώ το Στρασβούργο (35β.) κοντράρεται εκτός έδρας με τη Ρεν. Τέλος, η Τρουά (32β.), η οποία βρίσκεται στη ζώνη των μπαράζ έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς φιλοξενείται από τη Λιόν.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/5
Αμιάν-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)

Κυριακή 6/5
Σεντ Ετιέν-Μπορντό (16:00)
Λιόν-Τρουά (17:30)
Καέν-Μονακό (18:00)
Ντιζόν-Γκινγκάμπ (18:00)
Μετς-Ανζέ (18:00)
Ναντ-Μονπελιέ (18:00)
Ρεν-Στρασβούργο (18:00)
Τουλούζ-Λιλ (18:00)
Μαρσέιγ-Νις (22:05)

Η επόμενη (37η) αγωνιστική

Σάββατο 12/5 (22:00)
Αμιάν-Μετς
Ανζέ-Ναντ
Μπορντό-Τουλούζ
Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ
Λιλ-Ντιζόν
Μονακό-Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ-Τρουά
Νις-Καέν
Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν
Στρασβούργο-Λιόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x