Ελλάδα

Κοτσαλής στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ούτε τη Eurojust ρώτησαν για να νομοθετήσουν»

O καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νομοθεσία κατά της οπαδικής βίας.

Χρήσιμες πληροφορίες μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 αναφορικά με τη νομοθεσία κατά της οπαδικής βίας και τα όσα θα πρέπει να γίνουν για την εξάλειψη της έδωσε ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωνίδας Κοτσαλής.

Συζητώντας με τον Κυριάκο Θωμαϊδη στην εκπομπή του σταθμού «Έφεση της Τρίτης» αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου σε τέτοια θέματα, συνέκρινε τα μέτρα που λήφθηκαν σε άλλες χώρες κατά του χουλιγκανισμού με την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η ουσιαστική λύση θα επέλθει μόνο με τη συνεργασία της Πολιτείας με τις ΠΑΕ.

«Ο Άρειος Πάγος δεν είναι όργανο προκαταρκτικών καταστάσεων. Τα φαινόμενα οπαδικής βίας είναι έκφανση κοινωνικής βίας. Αυτό συμπίπτει με τον οπαδισμό. Όταν το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό τα πράγματα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρξαν και σε άλλες χώρες, αλλά τιθασεύτηκε. Λάβανε χώρα που απέδωσαν.

Εδώ πήραν μέτρα με τον νόμο Κοντονή. Τότε είχε ζητηθεί από την Γ..Γ.Α. είχε έρθει ένα μήνυμα να συζητήσουμε πράγματα. Μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο θα αναλύσουμε τα θέματα καθώς είχαν ουσία. Είναι κοντά. Δεν είναι μεγάλη απόσταση, αλλά ζητούμε την εφαρμογή τους.

Είναι δυνατόν να γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και να μην παίρνουν τη γνώμη του πιο ειδήμονα σε αυτά τα θέματα;

Αν δεν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα σε Πολιτεία και ΠΑΕ δεν θα προκύψει κάποια ουσιαστική λύση.»


Ακούστε όσα ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x