Ισπανία

Κούμαν: «Να αποκτήσουμε ξανά το πρεστίζ μας, πρέπει να μιλήσω με τον Μέσι»

Το στίγμα του για την επόμενη ημέρα της Μπαρτσελόνα έδωσε ο Ρόναλντ Κούμαν και αναφέρθηκε και στο «καυτό» κεφάλαιο του Λιονέλ Μέσι.

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την Μπαρτσελόνα ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει τους Καταλανούς από το πλέον δύσκολο μονοπάτι των τελευταίων ετών.

«Να αποκτήσουμε ξανά το πρεστίζ μας», επεσήμανε ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος χαρακτήρισε σπίτι του τους «μπλαουγκράνα», κάνοντας λόγο για ένα όνειρό του που γίνεται πραγματικότητα. Η ανάληψη της τεχνικής τους ηγεσίας.

Επιπλέον, μίλησε για την ομάδα που σχεδιάζει να χτίσει και η οποία θα έχει ως πλάνο ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Ακόμη, μίλησε για το κεφάλαιο Μέσι, τονίζοντας το πόσο θέλει να συνεργαστεί μαζί του και πως θα πρέπει να μιλήσει μαζί του για το μέλλον του.
«Ήταν γραπτό κάποια μέρα να γίνει προπονητής της Μπάρτσα και αυτή η στιγμή έφτασε. Σε ευχαριστώ για την πρόκληση που αποδέχεσαι, δεν είναι εύκολες εποχές», είπε ο Μπαρτομέου, καλωσορίζοντας Κούμαν.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του: «Είναι μία ημέρα για να είσαι χαρούμενος. Όλοι ξέρουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου και για μένα είναι μία πρόκληση. Δεν είναι εύκολο γιατί ότι απαιτούν το μάξιμουμ. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές, η εικόνα τις προηγούμενες μέρες δεν είναι αυτό που θέλουμε. Πρέπει να δουλέψουμε για να κερδίσουμε ξανά το πρεστίζ μας. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Από τώρα ξεκινάει η δουλειά και η μάχη για να φτάσουμε στην κορυφή».

- την Μπαρτσελόνα που σχεδιάζει: «Είμαι Ολλανδός και μας αρέσει να έχουμε την μπάλα, να κυριαρχούμε με την μπάλα, να προσπαθούμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε τα ματς. Προπονώ εδώ και χρόνια, έμαθα από πολλούς προπονητές, πιστεύω ότι έχω τα προσόντα για να προπονήσω την Μπάρτσα στο υψηλότερο επίπεδο. Πάντα υπήρξε μια μεγάλη σχέση μεταξύ της Μπάρτσα και της Ολλανδίας. Στους Ολλανδούς αρέσει πολύ να δουλεύουν στην Μπάρτσα. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, είναι το πρώτο που θα πω στους παίκτες, αν δεν το απολαμβάνεις δεν βγάζεις την καλύτερη απόδοση. Πρέπει να διασκεδάζεις και να δουλεύεις».

- τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για ονόματα, πρέπει να ψάξουμε το καλύτερο για τον σύλλογο και να κάνουμε το καλύτερο ρόστερ. Υπάρχουν παίκτες μιας κάποιας ηλικίας που μπορεί να έχεις αμφιβολίες για την απόδοση, πρέπει όμως να σέβεσαι όλους τους παίκτες. Εμείς ψάχνουμε το καλύτερο για τον σύλλογο, αλλά αν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, θα τις πάρουμε. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δουλεύουμε ήδη και μιλάμε για αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Αλλά δεν μου αρέσει να λέω ονόματα, από σεβασμό στους παίκτες».

- το αν θα πρέπει να πείσει τον Λιονέλ Μέσι να παραμείνει: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πείσω τον Μέσι. Είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και τον καλύτερο στον κόσμο τον θέλεις στην ομάδα σου, όχι το αντίθετο. Από την πλευρά μου, λατρεύω να δουλεύω με τον Μέσι, σου κερδίζει παιχνίδια και θα είμαι ευτυχισμένος αν θέλει να μείνει. Έχει συμβόλαιο, αλλά βεβαίως πρέπει να μιλήσω μαζί του. Θα μιλήσουμε με αρκετούς παίκτες, στην περίπτωση του Μέσι μακάρι να μείνει εδώ πολλά χρόνια ακόμα. Δεν θα αποκαλύψω ιδιωτικά θέματα για το τι θα πω με τους παίκτες. Τις αποφάσεις τις παίρνω εγώ. Ο Μέσι έχει συμβόλαιο και είναι τόσο σημαντικός που τον θέλω στην ομάδα μου».

-τον Σουάρες: «Ο Μέσι είναι διαφορετικός γιατί είναι αρχηγός, αλλά θα μιλήσω με όλους».

-το 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου: «Είμαι πολύ λυπημένος για το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να έγινε αυτό, ακόμη κι αν μιλάμε για μια τόσο καλή ομάδα όπως η Μπάγερν. Μετά από εκείνο το βράδυ, θα είναι διαφορετικές οι μέρες».

-το αν θα δοθεί ευκαιρία στον Κουτίνιο: «Είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα κι αν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, θα το κάνουμε. Τα βλέπω όλα θετικά. Θα μου πάρει περισσότερο χρόνο να δω και τους νέους. Εμείς οι Ολλανδοί δεν έχουμε δίλημμα όταν πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στους νέους».

-την πρώτη σεζόν του Ντερ Γιόνγκ: «Είναι πάντα δύσκολη η πρώτη χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Δεν έπαιξε στη θέση του. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρει τη θέση του και να αισθανθεί πιο άνετα. Τότε θα παίξει καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x