Ισπανία

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο θρυλικός Ραούλ Γκαρθία

Την είδηση πως θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του με το τέλος της φετινής σεζόν, έκανε γνωστή ο Ραούλ Γκαρθία, μέσω βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Insragram.

«Φτωχότερο» θα είναι την επόμενη σεζόν το ισπανικό πρωτάθλημα, αφού ο θρυλικός Ραούλ Γκαρθία ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί. Ο μεσοεπιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε την απόφαση του, μία εβδομάδα μετά τη κατάκτηση του Κυπέλλου της ομάδας του Βαλβέρδε.

Ο Γκαρθία ξεκίνησε την λαμπρή καριέρα του το 2005 στην Οσασούνα και το 2007 πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης όπου και αγωνίστηκε μέχρι και το 2016, επιστρέφοντας στην Οσασούνα ως δανεικός για μία σεζόν το 2011, για να καταλήξει στην Ατλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ισπανός ξεκίνησε να αγωνίζεται πιο πολύ ως χαφ, ωστόσο όσο περνούσαν τα χρόνια κατέληξε να αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Συνολικά, σε συλλογικό επίπεδο κατέγραψε 813 συμμετοχές, με 150 γκολ και 70 ασίστ, ενώ στην La Liga είναι 3ος στην ιστορία της διοργάνωσης με 602. Από πάνω του είναι οι Αντόνι Θουβιθαρέτα και Χοακίν με 622, οπότε ο Γκαρθία θα φτάσει απλά τις 609, με 7 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε.

Ο Γκαρθία κατέχει και μια αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη στο παλμαρέ του, με μεγαλύτερη επιτυχία το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014, σε μια εποχή που Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα «οργίαζαν» με Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, αντίστοιχα. Επιπλέον με τους «ροχιμπλάνκος» έχει κατακτήσει 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, το 2011 και το 2013, 1 Europa League το 2010, 1 Κύπελλο Ισπανίας το 2013 και 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2015 και συμμετοχή σε τελικό Champions League το 2014, ενώ κατέκτησε και 1 Σούπερ Καπ με την Μπιλμπάο το 2021 αλλά και το Κύπελλο την περασμένη εβδομάδα, πρώτο της ομάδας μετά από 40 χρόνια!

Το βίντεο του Γκαρθία με τις 3 φανέλες που φόρεσε γράφοντας: «Όλα έχουν ένα τέλος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x