Η Φιορεντίνα πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Κρεμονέζε, επικρατώντας 4-1 και επιστρέφοντας στις νίκες με μια εμφάνιση που της δίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα. Οι «βιόλα» έφτασαν τους 28 βαθμούς και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη, κερδίζοντας παράλληλα ηρεμία ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής ρεβάνς με τη Ράκοφ στο Conference.
Στον αντίποδα, η Κρεμονέζε βυθίζεται ολοένα και περισσότερο, καθώς υπέστη την 11η ήττα της στα τελευταία 15 παιχνίδια (0-4-11) και μετά από 29 αγωνιστικές παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Με 24 βαθμούς και στο -3 από τη Λέτσε, η πίεση αυξάνεται, αφού η μάχη της παραμονής γίνεται πλέον ακόμη πιο δύσκολη.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καθώς στις 4 Μαρτίου συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Η Κρεμονέζε τίμησε τη μνήμη του πριν από τη σέντρα, δημιουργώντας μια συγκινητική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωηρά και στο 3' κέρδισαν το πρώτο κόρνερ, όπου ο Ντε Χέα χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά στο τελείωμα του Μπονατσόλι. Η Φιορεντίνα απάντησε στο 5' με την προσπάθεια του Παρίσι, που πέρασε άουτ.
Μετά το 10', το παιχνίδι ισορρόπησε, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στη δημιουργία. Η Φιορεντίνα όμως βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 25', όταν ο Παρίσι μπήκε αποφασιστικά στην περιοχή, πέρασε τον Φλοριάνι και με δυνατό δεξί έκανε το 0-1.
Οι «βιόλα» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο 32' διπλασίασαν τα τέρματά τους: Ο Γκόζενς έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πίκολι, ο οποίος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ σημείωσε το 0-2. Η Κρεμονέζε έδειχνε αποσυντονισμένη, με τον Ντε Χέα να καθαρίζει φάσεις με σιγουριά και τον Πόνγκρατσιτς να προλαβαίνει τον Μπονατσόλι στο 39'.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Φιορεντίνα βρήκε ξανά τρόπο να «χτυπήσει». Μόλις στο 49', ο Φλοριάνι γλίστρησε σε κρίσιμο σημείο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντόντο να φύγει μόνος του στην αντεπίθεση. Ο Βραζιλιάνος μπακ κινήθηκε με ταχύτητα, απέφυγε με μια έξυπνη προσποίηση τον Μαλέχ και με ψύχραιμο τελείωμα υπέγραψε το 0-3, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι για τους «βιόλα».
Η Κρεμονέζε κατάφερε τελικά να μειώσει το σκορ, εκμεταλλευόμενη μια από τις λίγες στιγμές που βρήκε χώρους στην άμυνα της Φιορεντίνα. Στο 56', μετά από όμορφη ενέργεια του Τσεκερίνι, ο οποίος έβγαλε χαμηλή μπαλιά μέσα στην περιοχή, ο Οκερέκε βρέθηκε στο σωστό σημείο και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-3.
Στο 74', οι «βιόλα» πέτυχαν και τέταρτο τέρμα με μια φάση υψηλής τεχνικής: Ο Μπρεσιανίνι έκανε υπέροχο τακουνάκι, ο Πίκολι συνέχισε επίσης με τακουνάκι και ο Γκούντμουντσον με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.
Η 29η αγωνιστική:
Παρασκευή 13/03
Τορίνο-Πάρμα 4-1
(3' Σιμεόνε, 55' αυτ.Ντελπράτο, 57' αυτ.Κεϊτά, 90'+1' Ντουβάν - 20' Πελεγκρίνο)
Σάββατο 14/03
Ίντερ-Αταλάντα 1-1
(26' Εσπόζιτο - 82' Κρστόβιτς)
Νάπολι-Λέτσε 2-1
(46' Χόιλουντ, 67' Πολιτάνο - 3' Ζίμπερτ)
Ουντινέζε-Γιουβέντους 0-1
(38' Μπογκά)
Κυριακή 15/03
Βερόνα-Τζένοα 0-2
(61' Bιτίνια, 86' Έστιγκορντ)
Πίζα-Κάλιαρι 3-1
(9' Μόρεο, 52', 54' Καράτσολο - 67' Παβολέτι)
Σασουόλο-Μπολόνια 0-1
(6' Νταλίγνκα)
Κόμο-Ρόμα 2-1
(59' Δουβίκας, 79' Ντιέγκο Κάρλος - 7' Μάλεν)
Λάτσιο-Μίλαν 1-0
(26' Ίσακσεν)
Δευτέρα 16/03
Κρεμονέζε-Φιορεντίνα 1-4
(56' Οκερέκε - 25' Παρίσι, 32' Πίκολι, 49' Ντόντο, 74' Γκούντμουντσον)
Η επόμενη (30η) αγωνιστική:
Παρασκευή 20/03
Κάλιαρι-Νάπολι 19:30
Τζένοα-Ουντινέζε 21:45
Σάββατο 21/03
Πάρμα-Κρεμονέζε 16:00
Μίλαν-Τορίνο 19:00
Γιουβέντους-Σασουόλο 21:45
Κυριακή 22/03
Κόμο-Πίζα 13:30
Αταλάντα-Βερόνα 16:00
Μπολόνια-Λάτσιο 16:00
Ρόμα-Λέτσε 19:00
Φιορεντίνα-Ίντερ 21:45
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






