Σκωτία

Ξανά (προσωρινά) πρώτη η Κιλμάρνοκ!

Νίκη με 2-0 κόντρα στην Νταντί για την Κιλμάρνοκ, η οποία πάτησε ξανά κορυφή, έστω και προσωρινά, αφού έχει παίξει τρία περισσότερα παιχνίδια από τη δεύτερη Σέλτικ.

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους για την 18η αγωνιστική της Scottish Premiership οι Κιλμάρνοκ, Αμπερνίν και Μάδεργουελ.

Επιστροφή στην κορυφή για την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Κιλμάρνοκ, η οποία υπέταξε στην έδρα της την ουραγό Νταντί με 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 54’, χάρη σε ένα δυνατό σουτ του Μπρόντφουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για την Κιλμάρνοκ στο 66’, όταν έγινε το 2-0 με αυτογκόλ του Κουσουνγκά. Ο Στιούαρτ με δυνατό σουτ έκανε το 3-0 στο 79’, ενώ η Νταντί πέτυχε απλώς το «γκολ της τιμής» στο 90’+1’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίλερ.

Νίκη μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες για τη Μάδεργουελ, η οποία επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Σεντ Τζόνστον, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα αήττητο σερί οκτώ παιχνιδιών των γηπεδούχων (6 νίκες, 4 ισοπαλίες)! Οι παίκτες της Μάδεργουελ μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο δεύτερο μόλις λεπτό, με τον Άλντρεντ να εκμεταλλεύεται μια ωραία σέντρα του Τέρνπουλ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους στο 17’, όταν ο Τζόνσον από πολύ κοντά έκανε το 2-0. Η Σεντ Τζόνστον έχασε τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι στο 26’, με τον Κένεντι να αστοχεί σε πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής μετά από χέρι του Νταν. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 83’ με κεφαλιά του Κερ και έτσι η Μάδεργουελ πήρε τη νίκη η οποία. την ανέβασε στην ένατη θέση της βαθμολογίας και τους 18 βαθμούς.

inner

Την ένατη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε η Αμπερντίν, η οποία νίκησε με 2-1 στην έδρα της Σεντ Μίρεν και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -4 από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30’, με τον Μέι να εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι που υπέπεσε ο Τζόουνς, με τη Σεντ Μίρεν να ισοφαρίζει άμεσα στο 35’ με ωραίο τελείωμα του ΜακΦέρσον. Η Αμπερντίν, όμως, ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και κατάφερε να «μεταφράσει» την υπεροχή της σε γκολ στο 61’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κόσγκροβ με κεφαλιά έκανα το 2-1.

inner


Αναλυτικά, η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή 14/12
Λίβινγκστον-Χαρτς 5-0
(72’ πεν. Χάλκετ, 76’ Μενγκά, 77’, 79’ Χάρντι, 86’ Μπάιρν)

Σάββατο 15/12
Κιλμάρνοκ-Νταντί 3-1
(54’ Μπρόντφουτ, 66’ αυτ. Κουσουνγκά, 79’ Στιούαρτ - 90'+1' Μίλερ)

Σεντ Τζόνστον-Μάδεργουελ 1-2
(83’ Κερ - 2’ Άλντρεντ, 17’ Τζόνσον)

Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 1-2
(35’ ΜακΦέρσον - 30’ πεν. Μέι, 61’ Κόσγκροβ)

Κυριακή 16/12
Χιμπέρνιαν-Σέλτικ (14:30)

Ρέιντζερς-Χάμιλτον (17:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Σάββατο 22/12 (17:00)
Αμπερντίν – Χαρτς
Μάδεργουελ – Σεντ Μίρεν
Σέλτικ – Νταντί
Χάμιλτον – Κιλμάρνοκ
Χιμπέρνιαν – Λίβινγκστον

Κυριακή 23/12
Σεντ Τζόνστον - Ρέιντζερς (14:15)


Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x