Ελλάδα

Ξεκίνησε η συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, πυρά κατά Αυγενάκη από την αντιπολίτευση!

Για απροκάλυπτη παρέμβαση σε εκλογικές διαδικασίες, παραβίαση με ωμό τρόπο στα καταστατικά των ομοσπονδιών και παρεμβάσεις για ανάδειξη αρεστών διοικήσεων, κατηγορήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ξεκίνησε την Πέμπτη (10/6) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει διατάξεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την γηπεδική βία, την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο, το καθεστώς των προπονητών και άλλα.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα (14/6), με ακρόαση των φορέων. Ειδικότερα, έχουν προσκληθεί η ΕΠΟ, η Super League 1 και 2, η ΔΕΑΒ, η διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ., τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, η ομοσπονδία προπονητών αθλημάτων, η αντίστοιχη του ποδοσφαίρου (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Την ίδια ημέρα το νομοσχέδιο θα συζητηθεί επί των άρθρων και την Τρίτη (15/6) η β’ ανάγνωση.

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση θα εισαχθεί την Πέμπτη (17/6).

Κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι εισηγητές αναφέρθηκαν συνοπτικά στις διατάξεις του νομοσχεδίου, μίλησαν για συνέχιση στη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό και υπεραμύνθηκαν την αναγκαιότητα της ψήφισής του.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ωστόσο, ασκήθηκε σκληρή κριτική, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές Κωνσταντίνο Μάρκου και Θάνο Μωραΐτη.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν για παλινδρομήσεις, ανακολουθία λόγων και πράξεων, λάθη και σκοπιμότητες στη νομοθέτηση, γράψιμο-σβήσιμο εκπρόθεσμων τροπολογιών, απροκάλυπτη παρέμβαση σε εκλογικές διαδικασίες, παραβίαση με άκομψο, ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών και παρεμβάσεις για ανάδειξη διοικήσεων αρεστών στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Μίλησαν επίσης για προσπάθεια του υφυπουργού να χειραγωγήσει και να ελέγξει το αθλητικό κίνημα, ενώ χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο «άτολμο και δέσμιο των συμφερόντων που το κρατούν καθηλωμένο».

Για την επαναφορά του ιδιώνυμου στα αδικήματα αθλητικής βίας, τονίστηκε ότι «είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Είναι μια επικίνδυνη ρύθμιση και θα εφαρμοστεί σε παιδιά και εφήβους, ενώ τους προέδρους των ΠΑΕ, που ποδηγετούν, χειραγωγούν και πληρώνουν αυτά τα παιδιά, τους αφήνετε στο απυρόβλητο».

Έντονη κριτική ασκήθηκε και από τον Μανώλη Συντιχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, ενώ για το ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επιφυλάχτηκε να ακούσει τους φορείς για να διαμορφώσει άποψη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x