Ελλάδα

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Με πυρά από την αντιπολίτευση που μίλησε για «αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο νομοσχέδιο», ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το «νόμο Αυγενάκη». Την Δευτέρα η ακρόαση των φορέων.

Ξεκίνησε την Παρασκευή (11/9) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που τιτλοφορείται: «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις».

Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα (14/9) με την ακρόαση των φορέων και την κατ’ άρθρον συζήτηση, ενώ την Τετάρτη (16/9) θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή με τη β’ ανάγνωση.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη (17/9) από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά την ακρόαση των φορέων την προσεχή Δευτέρα, έχουν κληθεί 16 φορείς, μεταξύ των οποίων είναι οι: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΣΕΓΑΣ, ΕΟΚ, Super League 1, ΕΣΑΚΕ, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύλλογος εργαζομένων ΓΓΑ και Αθλητικός Εισαγγελέας.

Κατά την α’ ανάγνωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπεραμύνθηκε των διατάξεων που εισάγει το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως «η επανάσταση του αυτονόητου». Μίλησε για «αποκατάσταση της τάξης» και στάθηκε στο τρίπτυχο «ανανέωση, διαφάνεια, νοικοκύρεμα».

Ταυτόχρονα, δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δήλωσαν πως καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιο συγκεκριμένα (μέσω των βουλευτών Ξανθόπουλου, Μάρκου, Χρηστίδου), μίλησε για ένα «φωτογραφικό, αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο για τον αθλητισμό νομοσχέδιο, που εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς και θέλει να ελέγξει κομματικά το αθλητικό κίνημα».

Αρνητικά τοποθετήθηκαν επίσης από το ΚΙΝΑΛ (Κωνσταντόπουλος), το ΚΚΕ (Συντυχάκης), την Ελληνική Λύση (Μπούμπας, Ασημακοπούλου) και το ΜΕΡΑ25 (Σακοράφα).

Από τη ΝΔ, πέραν της εισηγήτριας Νόνης Δούνια, στήριξαν το νομοσχέδιο με τις ομιλίες τους οι Σκόνδρα, Β. Οικονόμου, Πασχαλίδης, Μπαραλιάκος και Κρητικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x