Κύπρος

«Ξεκούραστη»… νίκη και στα ύψη η ψυχολογία της Ομόνοιας πριν τον Ολυμπιακό!

Δεν πλήρωσε το… φουλ ροτέισον η Ομόνοια που προφύλαξε παίκτες ενόψει Ολυμπιακού και επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας.

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ Λάρνακας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 παρά το γεγονός ότι ο Χένινγκ Μπεργκ πήρε μεγάλο ρίσκο καθώς αποφάσισε να αφήσει εκτός ενδεκάδας πολλούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές τους, έχοντας κατά νου το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα της Λάρνακας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η Ομόνοια έπαιξε με πολλές αλλαγές και ειδικά στα πρώτα λεπτά είχε περισσότερες καλές στιγμές στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε ένα γκολ στις ευκαιρίες των Χέιτλι και Τιρσκόφσκι.

Αντίθετα, και σε μεγάλο βαθμο κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ομόνοια ήταν εκείνη που ευτύχισε να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έκανε λάθος έξοδο και το λάθος του Τόνιο, με τον Τζιωνή να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και με σουτ να κάνει το 1-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς, όμως ο Τόνιο είπε «όχι» σε προσπάθειες των Ντούρις και Ασαντέ, με αποτέλεσμα να ισχύσει για ακόμη μία φορά ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Στο 68’ ο Τρουγιόλς ισοφάρισε μετά από σέντρα του Ιωάννου και έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι τα έβαλαν με την τύχη τους αφού σουτ του Τρισκόφσκι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ομόνοια των πολλών πιτσιρικάδων δεν είχε πει, όμως, την τελευταία της λέξη. Κάτι που έγινε μόλις δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90. Ο Κίκο ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και παρά την μεγάλη απόσταση, αποφάσισε να απειλήσει από μεγάλη απόσταση (και από πλάγια θέση σχεδόν από το κόρνερ) πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ που έδωσε στην ομάδα του την νίκη, τους τρεις βαθμούς και εξαιρετική ψυχολογία λίγες μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ομόνοια: Κυριακίδης, Κίκο, Ντούρις (69΄Σενέ) Τζιωνής, Παναγιώτου, Κούσουλος, Μαυρίας, Λοΐζου, Χαραλάμπους, Βενιζέλου, Ασαντέ (57΄Κακουλλής/89΄Λανγκ)

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς, Άμπραχαμ, Σπόλιαριτς, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Νάντο (57' Ναράνχο), Χέιτλι (73΄Έκτορ Μαρτίνεθ) Φερνάντεθ, Μικέλ (46΄Ιωάννου) Μοϊσόφ

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
Παρασκευή (18/9)
Ερμής Αραδίππου-Ολυμπιακός Λευκωσίας 0-1
(80’ Κεσέλ)

Σάββατο (19/9)
Πάφος-Εθνικός Άχνας 2-2
(36’ Σάιζ, 68’ Βα - 45’ Ντολεζάι, 78’ Κουντόμπιακ)

ΑΕΛ-Καρμιώτισσα 3-1
(15’ Ντανίλο, 55’ Τόρες, 87’ Εμάε – 18’ Σασί)

Κυριακή (20/9)

Ομόνοια-ΑΕΚ 2-1
(45’+2 Τζιωννής, 88’ Κίκο – 68’ Τρουγιόλς)

ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ 0-2
(2', 72' Ζαχίντ)

Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού 1-3
(19' Οκριασβίλι - 37' πεν. Τσάρλισον, 45'+2 Πίττας, 73' Λάρσον)

Δευτέρα, (21/9)

Δόξα Κατωκοπιάς-Νέα Σαλαμία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x