Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: «Η ΕΠΟ κινείται πειθαρχικά για το κύκλωμα γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά»

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ουσιαστικά η ΕΠΟ κινείται πειθαρχικά για το κύκλωμα γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Τα δεδομένα της υπόθεσης του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού με αφορμή την τελευταία πληροφορία ότι η ΕΠΟ μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας της και του προέδρου αυτής, Χ. Κωτουλόπουλου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα να λάβει τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες, ανέλυσε ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Κυριάκο Θωμαϊδη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά η ΕΠΟ κινείται πειθαρχικά για το κύκλωμα γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

«Απολύτως σαφές θα πρέπει να είναι ότι στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας δεν σημαίνει ότι ένας φορέας ο οποίος κινείται ανεξάρτητα από τον άλλο οφείλει να ζητάει κάτι, και ιδιαίτερα από την ποινική διαδικασία, να ζητάει στοιχεία τα οποία ενδεχομένως ακόμη να μην είναι ολοκληρωμένη η έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού. Ή ο οποίος χειριζόμενος την υπόθεση διέπεται από άλλους κανόνες δεοντολογίας. Δεν είναι σίγουρο και δεν είναι απόλυτο ότι θα πρέπει να το δώσει τώρα ή πότε…», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε...

«Η διαδικασία και χωρίς τυμπανοκρουσίες θα μπορούσε να γίνει με δική της πρωτοβουλία σιωπηρώς από την ΕΠΟ, και τα όργανά της. Υπάρχει εδώ το εξής ζήτημα, υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, κτλ., άρα πολύ φοβάμαι ότι ζητείται ένα τέτοιο έγγραφο γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα το λάβει εγκαίρως. Άρα προς ανεξάρτητα από την ποινική ή μετά αν θέλετε την ποινική διαδικασία οφείλει -κατά την γνωμη μου να επανέρχονται τα πειθαρχικά όταν προκύπτουν, αλλά να προκύπτουν, επίσημα πια, τα στοιχεία τα οποία δεν είχαν υπόψη τους κατά την ώρα που ασκούσαν αυτή την δική τους διαδικασία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ουσιαστικά η ΕΠΟ κάνει τη διαδικασία αυτή και κινείται πειθαρχικά γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. «Το κάνει η ΕΠΟ γιατί θα εκτίθετο ανεπανόρθωτα. Σώζει και αυτήν, και τη διαδικασία κάπως».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x