Ιταλία

Το πάλεψε η Βενέτσια αλλά δεν τα κατάφερε, κάζο με τεσσάρα από την Μπάρι στην Βερόνα

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας, πήραν Άσκολι, Μόντσα, Πάρμα. Βαριά ήττα για την Βερόνα από τη Μπάρι.

Η Βενέτσια φιλοξένησε στο «Πιερλουίτζι Πέντζο» την Άσκολι, στο πλαίσιο της 2η φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι αν και είχαν αρκετές απουσίες λόγω κρουσμάτων Covid, ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα, ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που είχαν, αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, αυτή που κατάφερε να πάριε προβάδισμα στο σκορ, ήταν η Άσκολι, αφού ο Σάριτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπινταουί βρέθηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων για να κάνει το 1-0.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, αφού έψαχνα απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης αρχικά και στη συνέχεια τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή που θα τους έδινε την πρόκριση. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους, με τον Φαλζεράνο να γράφει το 2-0.

Στο τέλος του αγώνα η Βενέτσια μέσα σε λίγα λεπτά, πέρασε από τον παράδεισο στην κόλαση, αφού μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει με πρωταγωνιστές του ίδιους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα στο 88’ και στο 89’, ο Μίκαελσον κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Λεάλι, ενώ και στις δύο περιπτώσεις αυτός που έβγαλε τις ασίστ ήταν ο Νοβάκοβιτς για το 2-2 της Βενέτσια. Η ψυχρολουσία ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ που πέτυχε ο Μπάουντουιν, ήταν αυτό που έστειλε την Άσκολι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.


Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Βερόνα αντιμετώπιζε την Μπάρι και γνώρισε τη βαριά ήττα με 4-1 και τον αποκλεισμό της από την δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Βερόνα ήταν αυτή που απειλούσε, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ με τον Κέβιν Λαζάνια στο 16ο λεπτό του αγώνα. Η αντίδραση από την Μπάρι ήρθε 14 λεπτά αργότερα, όταν ο Φολορούνσο με κεφαλιά στο 30’, έγραψε το 1-1. Ένα λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης, ο Τσεντίρα διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους.

Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάρτιν Χόνγκλα ανέτρεψε στην περιοχή της ομάδας του παίκτη των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να δώσει πέναλτι υπέρ της Μπάρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσεντίρα και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στον αγώνα, για το 3-1 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 78’ ο ίδιος ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο του αγώνα, μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του και με ωραία τρόπο έκανε το 4-1.

Στα δύο παιχνίδια τα οποία έκλεισαν το πρόγραμμα της ημέρας, η Μόντσα φιλοξένησε την Φροζινόνε αν και καρδιοχτύπησε, κατάφερε να πάριε την πρόκριση με γκολ του Γκίτκαϊερ στο 83’ λεπτό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ από το 25ο λεπτό, όταν ο Ματία Βαλότι ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και έκανε το 1-0. Στο 43΄αυτή τη φορά εκτελεστής του δεύτερου πέναλτι που κέρδισε η Μόντσα, ανέλαβε ο Τζιανλούκα Κάπραρι γράφοντας το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν αρχικά με τον Χαουντί, να κάνει το 2-1 στο 52’ με ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ ο Κονέ ήταν αυτός που τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ωστόσο η Μόντσα δεν το παράτησε και έφτασε στο 83’ να πετυχαίνει το γκολ της λύτρωσης, με τον Αντρέα Γκίτκαϊερ για το τελικό 3-2.

Την πρόκριση στην Τρίτη φάση του Κυπέλλου κατάφερε να πάρει και η Πάρμα, που επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Σαλερνιτάνα, χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Ντρισά Καμαρά στο 59’ και ο Βαλεντίν Μιχαΐλα στο 74’. Χρόνο συμμετοχής για από την πλευρά των φιλοξενούμενων, πήρε και ο Βασίλης Ζαγαρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x