Κύπρος

Στις λεπτομέρειες επικράτησε ο Απόλλων Λεμεσού, καταιγισμός γκολ στο Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας

Ο Απόλλων Λεμεσού απέδρασε από την έδρα της Δόξα Κατωκοπιάς, ενώ τα γκολ έπεφταν… βροχή στον αγώνα της Ομόνοιας με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Σπουδαίο «διπλό» για τον Απόλλων Λεμεσού στο γήπεδο της Δόξας Κατωκοπιάς, παίρνοντας τη νίκη στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης με λυτρωτή τον Βαλεντίν Ρομπέρζστο ’74 .

Σε μία αναμέτρηση που δεν είχε τις λεγόμενες κλασικές φάσεις, οι δύο ομάδες περισσότερο προφύλαξαν το... μηδέν στην εστία τους παρά ανέβηκαν ψηλά για να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες στιγμές. Ειδικότερα στο πρώτο μέρος, αφέθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, με τις μονομαχίες μεταξύ των παικτών να είναι το κεντρικό πλάνο. Στην επανέξαρξη οι εν ενεργεία πρωταθλητές θέλησαν να ανεβάσουν ταχύτητες και σταδιακά πατούσαν στη περιοχή των γηπεδούχων. Εκείνος που λύτρωσε τους φιλοξενούμενους ήταν ο αμυντικός Βαλεντίν Ρομπέρζστο '74, ώστε να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες με 1-0.

Ομόνοια και ΑΕΚ Λάρνακας παρατάχθηκαν στο γήπεδο και πρόσφεραν αμέτρητο θέαμα, δημιουργώντας φάσεις και γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με Ρόμαν Μπέζους στο ’34, διατηρώντας το αποτέλεσμα για τα εναπομείναντα λεπτά. Φυσικά, κανείς δεν περίμενε πως θα ακολουθήσουν ακόμα τέσσερα τέρματα.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμά η πίεση τους να επιβραβευτεί με πέναλντι. Από τα 11 βήματα ο Μπρούνο διαμόρφωσε το 2-0 στο ’49. Άμεση ήταν η απάντηση της ΑΕΚ Λάρνακας στο ’56 με τον Άνταμ Γκιούρσκο. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ο Βίκτορ Ολατούντζι στο ’64 έφερε στα ίσα το ματς και έδωσε ελπίδες για τους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους. Στο ’85 ο Φώτης Παπουλής για την Ομόνοια βάζει το χρυσό γκολ και έστειλε τους συμπαίκτες του στον έβδομο ουρανό.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:


Παρασκευή (2/9)

Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ανόρθωση 1-2
(45' Ντεσιρέ - 56', 73' Νινγκά)

Σάββατο (3/9)

Δόξα Κατωκοπιάς-Απόλλων Λεμεσού 0-1
(Ρόμπερζ ΄74)
Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας 3-2
(Μπέζους '34, Μπρούνο '49, Παπουλής '85 - Γκιούρσκο '56, Ολατούντζι '64)

Κυριακή (4/9)

ΑΕ Λεμεσού-Ένωση Νέων Παραλιμνίου (19:00)
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (20:00)

Δευτέρα (5/9)

Νέα Σαλαμίνα-Ακρίτας Χλώρακα (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x