Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην διεθνής διαιτητής, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη, σχολιάζοντας τη διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου και γενικότερα την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στάθηκε στο ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού, τονίζοντας πως έχει επηρεάσει αρνητικά και καθοριστικά τα πρωταθλήματα. Σημείωσε, ωστόσο, πως σε υποθέσεις στημένων αγώνων, όσοι είχαν καταγγείλει περιστατικά, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν να μην θυμούνται, υπογραμμίζοντας και την έλλειψη ηθικής γύρω από το θέμα.
Ανέφερε επίσης πως η διαιτησία στον τελικό ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, επισημαίνοντας πως στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες φάσεις με αυτή του πέναλτι, στις οποίες δεν είχαν ληφθεί σωστές αποφάσεις. Μάλιστα, τόνισε πως η συγκεκριμένη εμφάνιση αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την ελληνική διαιτησία να δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτητικά παιχνίδια.
Παράλληλα, σημείωσε ότι με τη χρήση του VAR οι Έλληνες διαιτητές δεν έχουν λόγο να φοβούνται, ενώ υπογράμμισε πως η μετάβαση σε περισσότερη παρουσία τους στα μεγάλα ματς πρέπει να γίνει σταδιακά, καθώς απαιτείται εμπειρία.
Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα της ελληνικής διαιτησίας, επεσήμανε πως στην πρώτη κατηγορία το επίπεδο είναι καλύτερο, σε αντίθεση με τις μικρότερες, όπου εντόπισε προβλήματα στη διαχείριση, κάνοντας ειδική αναφορά στον Λανουά.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






