Ελλάδα

Κωνσταντινέας: «Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια…»

Ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, τόνισε ότι πρέπει να «λάμψει» η αλήθεια στη δίκη των 28.

Ένας από τους λίγους μάρτυρες που έδωσαν το «παρών» στη δίκη των 28, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ο πρώην διαιτητής (η δική του υπόθεση με την έκρηξη στον φούρνο του αποτέλεσε αφορμή για τη σχετική έρευνα) και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Περιμένω να λάμψει η αλήθεια και τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αυτοί που πρέπει να καταδικαστούν, να καταδικαστούν, αυτοί που δεν πρέπει, να μην καταδικαστούν οι άνθρωποι γιατί μπορεί να μην φταίνε σε τίποτα. Αυτές είναι οι αρχές της χώρας μας. Πιστεύουμε στο δικαστικό σύστημα με όλες τις παθογένειες που μπορεί να έχει και ύστερα από τα τελευταία γεγονότα. και θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι σωστό να πω τίποτα παραπάνω, οι κατηγορούμενοι έχουν το κριτήριο της αθωότητας μέχρι να αποφασίσει η έδρα. Θα ακούσετε τι έχω να πω, όταν έρθω να καταθέσω», τόνισε ο κ. Κωνσταντινέας.

Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τη «φτωχή» παρουσία των μαρτύρων, ανέφερε: «Στο δικονομικό σύστημα έχουν κάθε δικαίωμα να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Εγώ είμαι παρών, θα είμαι παρών και θα πούμε αυτά που είπαμε τότε. Δεν θα πούμε τίποτα διαφορετικό και το δικαστήριο θα κρίνει ποιοι άνθρωποι είναι αθώοι και ποιοι δεν είναι. Πρέπει να πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη με όλες της τις παθογένειες. Είναι το αποκούμπι του κάθε Έλληνα. Εννοείται ότι εμμένω σε όσα είχα πει, δεν αλλάζω εγώ με τίποτα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x