Ισπανία

Λαπόρτα: «Πιστεύω πως ο Μέσι μπορεί να μείνει»

Ο Ζοάν Λαπόρτα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία και εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο «Λέο» δεν θα φύγει.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ο Ζοάν Λαπόρτα. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα σε υγιείς βάσεις, που θα διεκδικεί κάθε χρόνο το Champions League και θα δώσει νέα πνοή στις ακαδημίες της Masia. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος του κλαμπ από το 2003 μέχρι το 2010 για το μέλλον του Λιονέλ Μέσι.

«Είναι αλήθεια πως ήθελε να φύγει το καλοκαίρι, γιατί ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο που του φέρθηκαν, αλλά δεν μένω σε αυτό. Ο Μέσι θέλει την Μπαρτσελόνα και είμαι σίγουρος ότι λόγω και του αμοιβαίου σεβασμού που υπάρχει ανάμεσά μας θα μιλήσουμε. Ξέρω πως θα μας ακούσει. Γνωρίζω πως έχει προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα. Το 2006 ο Μοράτι πρόσφερε 250 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Ίντερ και απάντησα όχι. Του πρόσφεραν μια περιουσία και έλεγε όχι. Έχει αποδείξει την αγάπη του για την Μπαρτσελόνα. Το θέμα για εκείνον δεν είναι τα χρήματα, αλλά η κατάσταση στην ομάδα. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά να μιλήσουμε. Πιστεύω πως αν του παρουσιάσουμε το κατάλληλο πρότζεκτ και την κατάλληλη πρόταση, θα μείνει. Ξέρει ποιος είμαι και πώς αντιμετωπίζω τους παίκτες. Αν είμαι περήφανος για κάτι, είναι πως πάντα τηρώ το λόγο μου», τόνισε.

Για το θέμα προπονητή απέφυγε να πάρει θέση. «Ο Κούμαν αξίζει σεβασμό. Είναι ένας θρύλος της Μπαρτσελόνα και πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα, αλλά υπάρχει περιθώριο να αλλάξουν τα πράγματα», είπε, ενώ για το αν θα ανέθετε την τεχνική ηγεσία στον Τσάβι, τόνισε: «Το εκτιμώ πολύ και αποτελεί σημείο αναφοράς για το κλαμπ και τη Masia. Είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα θα γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το πράγμα».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν μπορεί να τάξει μεταγραφές όπως των Εμπαπέ ή Χάαλαντ, απάντησε: «Είναι δύο σπουδαίοι παίκτες, αλλά πρέπει να δούμε πρώτα τι έχουμε στην ομάδα μας, πριν πάμε να πάρουμε έναν άλλο παίκτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x