Πορτογαλία

«Λιοντάρια» ανατροπής

Χάρη στο γκολ του Σλιμανί στις καθυστερήσεις, η Σπόρτινγκ νίκησε την Μπενφίκα στην παράταση 2-1 και προκρίθηκε στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Γκολ ο Μήτρογλου, αποβλήθηκε ο Σάμαρης.

Η Σπόρτινγκ νίκησε με 2-1 στην παράταση (κ.α 1-1) την Μπενφίκα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του πορτογαλικού Κυπέλλου και προκρίθηκε στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης, βγάζοντας εκτός ένα συνδιεκδικητή και κάνοντας και ένα βήμα περισσότερο για την κατάκτηση του τροπαίου, αποκτώντας και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο, που θα αρκεστεί μόνο σε Superliga, Τσάμπιονς Λιγκ και Λιγκ Kαπ.

Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε στο σκορ για τους «αετούς» μόλις στο 6’ , την ώρα που η ομάδα του είχε την υπεροχή, όμως ισοφάρισε ο Αντριέν Σίλβα στο 45’. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, ο Σλιμανί στο 112’ έκανε το 2-1 και ο Ανδρέας Σάμαρης αποβλήθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό, στερώντας από την ομάδα του τα δικαίωμα να διεκδικήσει την ισοφάριση. Μέχρι το 95' αγωνίστηκε ο Ελληνας επιθετικός, από την αρχή αγωνίστηκε και ο Ελληνας μέσος.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πάουλο Ολιβέιρα, Εβερτον (110΄ Ταμπίας Φιγκεϊρέδο), Τζέφερσον (93’ Εσγκάιο), Ζοάο Μάριο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Φρέντι Μοντέρο (45’ +4’ Ζέλσον Μάρτινς), Σλιμανί, Μπράιαν Ρουίζ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Σίλβιο, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου, Ταλίσκα, Σάμαρης, Πίτσι (61΄ Αντρέ Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Μήτρογλου (95΄ Ραούλ Χιμένεζ), Γκουέδες (105’ Ζόνας)


Σε χαλαρούς ρυθμούς η Πόρτο, «πέρασε» από την έδρα της Ανγκρένσε της τρίτης κατηγορίας με 2-0 και προκρίθηκε, χάρη στα γκολ του Αλμπέρτο Μπουένο στο 13’ και στο 39’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Βίκτορ Γκαρσία, Λιτσνόφσκι, Μαρκάνο, Χοσέ Ανχελ, Ιμπούλα (82’ Ρούμπεν Νέβες), Εβάντρο (65’ Ερέρα), Σέρχιο Ολιβέιρα (72’ Τέγιο), Βαρέλα, Οσβάλντο, Αλμπέρτο Μπουένο


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x