Γενικά

Ματέους για Μπεκενμπάουερ: «Όλοι όσοι τον γνώριζαν ξέρουν πόσο σπουδαίος και γενναιόδωρος άνθρωπος ήταν»

Ο Λόταρ Ματέους μίλησε για τον πρώην προπονητή του, Φραντς Μπεκενμπάουερ, μετά τον θάνατό του, τονίζοντας πως πέρα από εξαιρετικός σε ό,τι έκανε ήταν και καταπληκτικός άνθρωπος.

Σε ηλικία 78 ετών, ο θρύλος του ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή όπως δήλωσε η οικογένειά του στο πρακτορείο ειδήσεων «dpa».

Όπως είναι λογικό, ο θάνατος του «Κάιζερ» έχει συγκλονίσει την οικογένεια του γερμανικού ποδοσφαίρου, με τον Λόταρ Ματέους να λέει κάποια λόγια για τον πρώην προπονητή του στην εθνική Δυτικής Γερμανίας και την Μπάγερν Μονάχου, μαζί με τον οποίο κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1990.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το σοκ είναι βαθύ, παρόλο που ήξερα ότι ο Φραντς δεν ένιωθε καλά». Ο Λόταρ Ματέους, αρχηγός της εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 και στενός φίλος του Φραντς Μπεκενμπάουερ, δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη του.

«Ο θάνατός του είναι απώλεια για το ποδόσφαιρο και για τη Γερμανία συνολικά. Ήταν από τους σπουδαιότερους ως παίκτης και προπονητής, αλλά και εκτός γηπέδου. Ο Φραντς ήταν μια εξαιρετική προσωπικότητα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, και απολάμβανε παγκόσμιας αναγνώρισης.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν ξέρουν πόσο σπουδαίος και γενναιόδωρος άνθρωπος ήταν ο Φραντς. Ένας καλός φίλος μας άφησε. Θα μου λείψει – θα μας λείψει σε όλους!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x