Γαλλία

Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Γαλλία με μισθό που… ζαλίζει!

Η «Equipe» έβγαλε στο φως της δημοσιότητας τους μισθούς όσων εργάζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα, μεταξύ αυτών και των προπονητών.

Μια μεγάλη έρευνα δημοσίευσε η «Equipe», γύρω από τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μέσα σε αυτή βρίσκονται ποδοσφαιριστές, προπονητές, ακόμη και διαιτητές, με το κορυφαίο γαλλικό Μέσο να βγάζει στον… αφρό τα ποσά που δίνονται σε κάθε έναν. Και μπορεί κανείς να αντιληφθεί το ποσό που βάζει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ανά μήνα ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στη Ligue 1.

Ο Ισπανός τεχνικός λαμβάνει μηνιαίως 923.250 ευρώ, με το ποσό πραγματικά να… ζαλίζει. Μάλιστα, το ετήσιο συμβόλαιό του ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και μπορεί να εκτοξευτεί ανάλογα με τα μπόνους επίτευξης στόχων που θα πιάσει.

Μάλιστα, η διαφορά του από τον… δεύτερο είναι χαώδης, αφού ο νούμερο 2 στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές είναι ο Άντι Χίτερ. Μόνο που ο τεχνικός της Μονακό παίρνει το 1/4 των χρημάτων του Ενρίκε, αφού μηνιαίως λαμβάνει το ποσό των 250 χιλ. ευρώ.

Το βάθρο συμπληρώνει ο Πατρίκ Βιεϊρά, με τον άλλοτε σπουδαίο μέσο να κοουτσάρει το Στρασβούργο και να έχει συμβόλαιο που του αποφέρει 230.000 ευρώ τον μήνα, ενώ οι Πάουλο Φονσέκα (Λιλ) και Ζουλιέν Στεφάν (Ρεν) βρίσκονται στο «Top-5» με 220.000 ευρώ έκαστος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x