Γενικά

Λουτσέσκου: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι των πλουσίων»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου πήρε θέση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το θέμα της European Super League.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κλήθηκε από τουρκικό Μέσο να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το θέμα των ημερών με τη European Super League.

Ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου πέρασε πολλά χρόνια της καριέρας του στη γείτονα χώρα, καθώς βρέθηκε στον πάγκο τόσο της Γαλατά και της Μπεσίκτας, όσο και σε αυτόν της Εθνικής Τουρκίας.

Με δηλώσεις του ξεσπάθωσε κατά της ESL και της... ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να φτιάξουν μια κλειστή λίγκα, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο ανήκει στους ανθρώπους της λαϊκής βάσης.

«Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι για όλους όχι για την ελίτ. Ένας συνταξιούχος, ένας εργάτης, ένας φοιτητής θα πρέπει να μπορεί να πάει στο γήπεδο και να δει έναν αγώνα. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι των πλουσίων και των αριστοκρατών.

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως είναι ένα σόου σαν το Super Bowl. Δεν είναι έτσι όμως. Το πνεύμα του ποδοσφαίρου υπάρχει μέσα σε εκείνους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα»
, ανέφερε αρχικά ο 75χρονος τεχνικός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο «θαύμα» της Γαλατάσαραϊ του 2000, όταν οδήγησε τους Τούρκους στην κατάκτηση του Uefa επί της Άρσεναλ και αργότερα του Super Cup κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήταν απίστευτο που η Γαλατάσαραϊ νίκησε το Super Cup απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ESL δεν θα μπορούσαμε να δούμε τέτοιες νίκες και συγκινήσεις, επειδή θα έπαιζαν οι μεγάλοι μεταξύ τους. Όλα για τα λεφτά...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x