Ελλάδα

Μαντούκα: «Χαραγμένο στη μνήμη μου το ΑΕΚ-Μίλαν - Απίστευτος προπονητής ο Γιοβάνοβιτς»

Αξέχαστο έχει μείνει στον Γκουστάβο Μαντούκα το ΑΕΚ-Μίλαν, όπως και η συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του.

Στις ξεχωριστές στιγμές της καριέρας του αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε στην Κύπρο.

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ στάθηκε στη σπουδαία νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μίλαν, τη σεζόν 2006-07 στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Champions League.

«Το πιο σημαντικό ήταν αυτό με την Λιόν. Επίσης μία ξεχωριστή στιγμή και δύσκολη ήταν αυτή με τον τραυματισμό μου. Μετά από αυτήν την σεζόν που κάναμε ονειρικά πράγματα, με το γκρουπ που κάναμε μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στα προημιτελικά του Champions League, κάτι ιστορικό, ξεχωριστό και πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει από άλλη Κυπριακή ομάδα. Επιπλέον ακόμη ένα παιγνίδι που είναι χαραγμένο και θα είναι για πάντα ήταν το ΑΕΚ-Μίλαν όταν κερδίσαμε 1-0 στο ΟΑΚΑ και αυτή η ομάδα ήταν πολύ δυνατή. Κέρδισαν το πρωτάθλημα και το Champions League την ίδια σεζόν και είναι φανταστική ανάμνηση και εμπειρία που θα μείνει και αυτή στην μνήμη μου για πάντα», δήλωσε στο «24sports.com.cy», μιλώντας για τα ξεχωριστά ματς της καριέρας του.



Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνεργασία του στον ΑΠΟΕΛ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Ο Ιβάν ήταν απίστευτος, ίσως ο καλύτερος προπονητής που είχα στην ζωή μου και στην καριέρα μου και όχι τόσο στη τακτική και στην προπόνηση, αλλά στον τρόπο που μας οργάνωνε και μας συμπεριφερόταν. Ήταν πάντοτε σωστός, δίκαιος, δυνατός χαρακτήρας, πολλές συζητήσεις καβγάδες αλλά το ξέραμε ότι ο στόχος μας ήταν η νίκη και να είμαστε πιο δυνατοί. Είχαμε πολλές ιστορίες μαζί του.. αλλά δεν μπορώ να σου τις πω εδώ όλες… (γέλια) αλλά προτιμώ να τις αφήσω εκεί τόσο για ότι κατακτήσαμε μαζί σαν ομάδα», είπε για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού.

Επιπλέον, έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα την ΑΕΚ, όπως και τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο: «Το ΑΠΟΕΛ θεωρώ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα στην Κύπρο και επίσης θα είναι μεταξύ Άρη-ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Είναι πολλά τα παιχνίδια αλλά θεωρώ το ΑΠΟΕΛ ως το φαβορί. Στην Ελλάδα επίσης είναι ενδιαφέρον, θα βάλω ΑΕΚ φαβορί, κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι πολλοί οργανωμένοι. Με το νέο γήπεδο είναι πολύ δυνατή ομάδα.. αλλά δεν θα είναι εύκολο και θεωρώ θα πάει μέχρι το τέλος. Με τον ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό αλλά και τον Ολυμπιακό θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο δύσκολο. Έχουμε ένα πιθανό «τελικό» τώρα στα προημιτελικά μεταξύ Ρεάλ και Σίτι. Θεωρώ πως μία εκ των δύο θα βρίσκεται στον τελικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και όλα είναι πιθανά. Δεν μπορώ να πω η αλήθεια ποιος θα το κερδίσει είναι πολύ δύσκολο (γέλια). Αυτές οι διοργανώσεις είναι πολύ δύσκολες και το επίπεδο είναι υψηλό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x