Stoiximan Super League

Μαγκιά της Κέρκυρας στη Ριζούπολη

Παίζοντας με 10 παίκτες για μισή ώρα λόγω αποβολής του Ντουαλά (62'), η Κέρκυρα πήρε «παλικαρίσιο» βαθμό (0-0) στην έδρα του κάκιστου Απόλλωνα, με τους γηπεδούχους να παραμένουν χωρίς νίκη στη σεζόν.

Τι κι αν το ματς κόντρα στην Κέρκυρα ήταν σαν τελικός για τον Απόλλωνα... Οι γηπεδούχοι πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα, δημιούργησαν μόνο δύο ευκαιρίες στην άμυνα των «Φαιάκων» σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο και παρέμειναν χωρίς νίκη (0-0) στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από 7 αγωνιστικές.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη παίρνοντας άριστα στη μεσοαμυντική τους λειτουργία, μπλόκαρε τους γηπεδούχους και παρά το γεγονός ότι έμεινε και με 10 παίκτες στο 62' λόγω αποβολής του Ντουαλά (δεύτερη κίτρινη), δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, παίρνοντας έναν σπουδαίο βαθμό σε μια έδρα ανταγωνιστικής ομάδας για την αποφυγή του υποβιβασμού.

inner

Πλέον, ο Απόλλων παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς, τη στιγμή που η Κέρκυρα έφτασε τους 6 και έχει απομακρυνθεί και από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», περιμένοντας και το αυριανό ματς της ΑΕΛ στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις καλύτερες φάσεις του ματς, στα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Με μπόλικο άγχος, προϊόντος της πίεσης που υπήρχε για την κατάκτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα, ο Απόλλων Σμύρνης είδε από την αρχή την Κέρκυρα να του βάζει πολύ δύσκολα, πιέζοντάς τον από πολύ ψηλά και αναγκάζοντάς τον να παίζει με βαθιές μπαλιές.

Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου ρυθμό το ματς, με την ποιότητα ποδοσφαίρου να είναι –επιεικώς- κάτω του μετρίου, αφού τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Συν τοις άλλοις, οι διακοπές μέσα στη διάρκεια του αγώνα, μείωνε δραματικά τον καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου, γεγονός που σαφώς βόλευε τους φιλοξενούμενους, που ο βαθμός μέσα στην έδρα ενός αντιπάλου με ανάλογους στόχους ήταν εξαρχής ο στόχος. Παρ' όλα αυτά, Απόλλων και Κέρκυρα είχαν από μία ευκαιρία στο α' μέρος, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν τη δική τους στο 27'. Από τα αριστερά ο Μάατσι έβγαλε τη σέντρα, ο Καστιγέχος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Γιαννακόπουλου.

inner

Η απάντηση από τους «Φαίακες» ήρθε στο 43', όταν ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, ο Νούνιες έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Κόντου, αλλά ο Τσόβιτς με εξαιρετική ενέργεια αποσόβησε την παραβίαση της εστίας από την τελική προσπάθεια του μεσοεπιθετικού των φιλοξενούμενων.

Στο β' μέρος, θα περίμενε κανείς τον Απόλλωνα να είναι ακόμα πιο επιθετικός και πιο δραστήριος ώστε να πετύχει το γκολ, που σε μεγάλο βαθμό θα του έδινε το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Με εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, η Κέρκυρα είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους, αναγκάζοντας τους παίκτες του Βούλιτς σε ένα παράλληλο και φλύαρο ποδόσφαιρο.

Η ελπίδα για τον Απόλλωνα ήρθε στο 62', όταν ο Καλογερόπουλος με το γράμμα του κανονισμού, έδειξε σωστά τη δεύτερη κίτρινη στον Ντουαλά και άφησε την Κέρκυρα με 10 παίκτες. Ωστόσο, με τον τρόπο που έπαιζε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» και αντίστοιχα η ομάδα του Βοσνιάδη, δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν οι γηπεδούχοι.

Συν τοις άλλοις, ο Ζόραν Βούλιτς αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 74'(!) κι ενώ μέχρι τότε οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν μόνο την ευκαιρία στο 27'. Τελικά, το επόμενο -και τελευταίο- «αχ» από την εξέδρα των γηπεδούχων ακούστηκε στο 82', όταν ο Αλμπάνης που είχε περάσει στο ματς, έδωσε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Μάατσι, αλλά αυτός έκανε περισσότερο ένα πλασέ προπόνησης για τον σταθερό Γιαννακόπουλο.

inner

Μάλιστα, στο 92' παραλίγο στη Ριζούπολη να υπάρξουν μαζικά... εμφράγματα, αφού ο Αρτυματάς έκανε ένα τρομερό σουτ, με τον Τσόβιτς να του λέει «όχι», απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Tσόβιτς - Ντάσιος (81' Αλμπάνης), Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος - Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (81' Χουάρες) - Μάατσι, Μάατσεν (74' Σιατραβάνης), Καστιγέχος

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος – Γκόμες, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Ντιόγκο – Αρτυματάς, Σιόντης – Νούνιες (80' Μπάουμαν), Ντουαλά, Κόντος (66' Επστάιν) – Παμλίδης (88' Κρητικός)

Τα στατιστικά του αγώνα

inner

Το Live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x