Γενικά

Η Χάποελ Μπερ Σεβά πλήγωσε ξανά τη Μακάμπι Χάιφα στα πέναλτι και… το σήκωσε!

Όπως είχε κάνει και στον τελικό Κυπέλλου, έτσι και στο Super Cup, η Χάποελ Μπερ Σεβά επικράτησε στα πέναλτι (4-3) της Μακάμπι Χάιφα μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και πήρε την κούπα.

Το πρώτο επίσημο ματς της Μακάμπι Χάιφα για φέτος συνδυάστηκε με ήττα στα πέναλτι, καθώς η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League ηττήθηκε 4-3 στα πέναλτι από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στον τελικό του Super Cup Ισραήλ.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, με τη Μακάμπι να χάνει τον τίτλο παίζοντας στην έδρα της.

Ο τελικός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρωταθλητές, καθώς μετά από... 23 δευτερόλεπτα άνοιξαν το σκορ χάρη σε απίθανο αριστερό σουτ του Ατζιλί έξω από την περιοχή!

Οι «πράσινοι» εξακολούθησαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Ρουκάβιτσια στο 8’ και Μοχάμεντ στο 34’.
Από πλευράς Χάποελ, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε αργότερα, στο 39ο λεπτό, όταν ο Άνσα έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός στο δεύτερο μέρος, με την Μπερ Σεβά παρ’ όλα αυτά να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση στο 70’.

Σκόρερ ο Άνσα, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το 90’ και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι – όπως είχε συμβεί και στον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου τον Μάιο.

Εκεί, οι παίκτες της Χάποελ αποδείχτηκαν για μία ακόμη φορά πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν 4-3, με τους Πιερό και Ατζιλί να αστοχούν από πλευράς Μακάμπι και τον Μαντμόν από πλευράς νικητών.

Σημειώνεται ότι τον τελικό παρακολούθησε δια ζώσης ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η ενδεκάδα της Μακάμπι Χάιφα (4-2-3-1): Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (75’ Μεναχέμ) – Τζαμπέρ (46’ Φανί), Μοχάμεντ – Ατζιλί, Λαβί (75’ Σέρι), Χαζίζα (46’ Νταβίντ) – Ρουκάβιτσια (60’ Πιερό).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x