Ελλάδα

Μαλάτος: «Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο παράγει βία»

Για την οπαδική βία που έχει πλήξει την κοινωνία και προέρχεται από τη διαφθορά του ποδοσφαίρου μίλησε ο Προέδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Τη διαφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ως τη βασική πηγή του κακού που φέρνει την οπαδική βία και έχει τραγικά αποτέλεσμα, όπως στις πρόσφατες περιπτώσεις του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη, ο Ανδρέας Μαλάτος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, «Η έφεση της Τρίτης».

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) αναφέρθηκε αρχικά για το πως θα μπορούσαμε να περιορίσουμε το φαινόμενο: «Δεν μπορείς να το εξαλείψεις, η βία παράγεται σταδιακά μέσα από την κοινωνία, αν η οικογένεια δεν είναι σωστή το παιδί θα πάρει πρότυπα βίας, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην εκπαίδευση που έχουμε δει πολλά παραδείγματα και γενικότερα στην κοινωνικές ομάδες που δεν λειτουργούν σωστά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε για τον χώρο του ποδοσφαίρου:

«Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, είναι μέσα στην κοινωνία και η βία εκδηλώνεται με αφορμή το γήπεδο. Άρα, θα πρέπει να δούμε το θέμα σαν πρόβλημα το ποδοσφαίρου, καθώς η βασική αιτία είναι ότι δεν διοικείται σωστά το άθλημα και επικρατεί η διαφθορά, η οποία φέρνει τη βία αφού οι νέοι ανδρώνονται μέσα σε αυτό και έχουν συνεχώς βίαιες αντιδράσεις, με το άρρωστο περιβάλλον να τους... τραβάει. Πάγια θέση δική μου και του ΙΔΕΑΔ είναι ότι αν δεν συμμορφώσεις το ποδόσφαιρο μέσα από τη δομή και τη διοίκηση, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα με μεμονωμένα μέτρα», πρόσθεσε ο Ανδρέας Μαλάτος ενώ στάθηκε και στις δηλώσεις των ισχυρών ανδρών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Γιάννη Αλαφούζου και Βαγγέλη Μαρινάκη αντίστοιχα:

«Με χαρά μου είδα τις δηλώσεις των Αλαφούζου και Μαρινάκη που όταν μίλησαν για το θέμα πως θα αντιμετωπίσουμε τη βία δεν σταθήκαν μόνο στην εξαγγελία ή την πρόταση μέτρων, αλλά σωστά αναφέρθηκαν στα θέματα της διαιτησίας, για το εκλογικό σύστημα ή τα στημένα παιχνίδια. Αυτό ακριβώς είναι, αν δεν αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα φαινόμενα ολιστικά μαζί, δεν πρόκειται να έχεις κανένα αποτέλεσμα», τονίζοντας στη συνέχεια ότι χρειάζεται προσοχή στα όσα λέει ο κόσμος για την υπόθεση του Μιχάλη Κατσούρη:

«Το υλικό από τις κάμερες είναι μεγάλο, πολλοί μιλάνε εκ τους ασφαλούς και μέσα από την ανωνυμίας τους, χωρίς να ξέρουν την προσοχή που πρέπει να διατρέξεις σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς με ένα λάθος μπορεί να οδηγηθεί στην ενοχοποίηση ένας αθώος. Όσοι δεν γνωρίζουμε, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη», ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του Ανδρέα Μαλάτου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x