Γενικά

Μάμιτς: «Δεν έπαιξε καλά ο Μπεργκ, ο Ντάγκλας ήταν από τους καλύτερους »

Δεν το λες… ιδανικό το ξεκίνημα του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς με την Αλ Χιλάλ (0-0) για το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ και ο προπονητής του, Ζόραν Μάμιτς, τον αντικατέστησε στο 70ό λεπτό.

Ο Σουηδός φορ επικαλέστηκε την αφόρητη ζέστη για να εξηγήσει την κακή απόδοσή του, δηλώνοντας –όπως διαβάσατε νωρίτερα- ότι «δεν ξέρεις πού πατάς και βλέπεις… μαύρο μετά από ένα σπριντ».

Έπειτα από τον αγώνα η κουβέντα στη συνέντευξη Τύπου περιστράφηκε γύρω από την άσχημη εικόνα του Μπεργκ. Και ο Μάμιτς έσπευσε να τον δικαιολογήσει: «Ο Μάρκους δεν έπαιξε καλά στο ντεμπούτο του γιατί συνολικά η ομάδα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Οπότε ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες. Αλλά ο Μάρκους είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και πολύ σύντομα θα κάνει τόσο τους οπαδούς όσο και εμένα ως προπονητή πολύ ευτυχισμένους. Χρειάζεται παιχνίδια για να προσαρμοστεί σε αυτές τις καιρικές συνθήκες. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δεν ανησυχώ για το αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Στην προετοιμασία μας στην Αυστρία ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας. Αλλά εκεί ήταν άλλες οι καιρικές συνθήκες. Χρειάζεται χρόνο λοιπόν».

Από την άλλη μεριά, όμως, ο Μάμιτς έπλεξε το εγκώμιο του 29χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού Ντάγκλας που έπαιζε ακριβώς πίσω από τον Μπεργκ, επισημαίνοντας -άθελά του προφανώς- τη διαφορά τους. Κι αυτό γιατί έκανε ειδική μνεία όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη μαχητικότητα και στην προσωπικότητα του Βραζιλιάνου: «Ο Ντάγκλας ήταν από τους καλύτερους παίκτες μας. Έπαιξε πολύ καλά, έδωσε τα πάντα για την ομάδα και πάλεψε πολύ. Έδωσε μάχη για κάθε μπαλιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα. Θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ δυνατός για να… επιβιώσεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ζωή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x