Ελλάδα

Μανιάτης για Εθνική

Κοντά στην επιστροφή του στην Εθνική ομάδα βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης, που αγωνίστηκε αρκετά στο δεύτερο μισό της σεζόν με τη Σταντάρ Λιέγης. Πότε ήταν η τελευταία του εμφάνιση.

Έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο στο βελγικό πρωτάθλημα τη φετινή περίοδο, γεγονός που υποχρεώνει τον Μίχαελ Σκίμπε και τους συνεργάτες του να το παρακολουθούν συχνά. Μία από τις περιπτώσεις των Ελλήνων του Βελγίου που συζητιέται το τελευταίο διάστημα είναι το όνομα του Γιάννη Μανιάτη.

Ο 29χρονος χαφ πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Φεβρουάριο, όταν και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό στη Σταντάρ Λιέγης, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι πιθανό να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα δύο φιλικά του Ιουνίου με την Αυστραλία στο Σίδνεϊ (04/06) και στη Μελβούρνη (07/06). Να θυμίσουμε ότι η τελευταία του συμμετοχή καταγράφεται στις 18 Νοεμβρίου 2014 στο φιλικό με τη Σερβία στα Χανιά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο άμεσος συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε, Ηρακλής Μεταξάς ταξίδεψε δύο φορές στο Βέλγιο μέσα στον Απρίλιο για να «τσεκάρει» την αγωνιστική κατάσταση του Γιάννη Μανιάτη. Αρχικά, στις 10 του μήνα, είδε τον διεθνή άσο να παίζει σε όλο το ματς στο 1-1 με την Κόρτραϊκ. Μάλιστα, πέτυχε το μοναδικό τέρμα της Σταντάρ Λιέγης με πέναλτι στο 32’.

Εξάλλου, ο «κατάσκοπος» της Εθνικής είχε το βλέμμα του στραμμένο και στους Θανάση Παπάζογλου και Μιχάλη Σηφάκη. Ο μεν Παπάζογλου είχε κληθεί στα δύο τελευταία φιλικά με Μαυροβούνιο και Ισλανδία, ενώ ο Σηφάκης δεν αποκλείεται να φορέσει ξανά τα «γαλανόλευκα» στη διπλή αναμέτρηση με τα «καγκουρό».

Η δεύτερη φορά που παρακολούθησε τον μέσο του Ολυμπιακού ήταν στη νίκη επί της Μουσκρόν με σκορ 4-1 στις 22 Απριλίου, όπου αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο, σκοράροντας ξανά με ώραιο τρόπο. Συνήθως, η Σταντάρ Λιέγης παρατάσσεται με σχήμα 4-2-3-1 με τον Γιάννη Μανιάτη να είναι ο ένας από τους δύο αμυντικούς χαφ.

Προ ημερών επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς έληξε ο δανεισμός του και πλέον, θα περιμένει να δει εάν θα είναι στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε για τις δύο φιλικές αναμετρήσεις με την Αυστραλία του Άγγελου Ποστέκογλου.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x