Ελλάδα

Μαρινάκης σε ΕΠΟ: «Πραξικόπημα αν δεν γίνει διαγωνισμός για τη θέση του CEO»

Επιστολή στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με την οποία ζητάει διαγωνισμό για τον νέο CEO και χαρακτηρίζει πραξικόπημα μια απλή τοποθέτηση, έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τη διενέργεια διαγωνισμού -μέσω του οποίου θα προκύψει ο νέος CEO της ΕΠΟ- ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Με επιστολή του στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ως πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι μια απλή τοποθέτηση προσώπου θ’ αποτελεί πραξικόπημα.

Παρόλο λοιπόν που η ΕΠΟ δεν θεωρεί δεσμευτικού χαρακτήρα την επιστολή (όπως ισχυρίζεται η πλευρά της Λίγκας), δέχθηκε να δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από FIFA-UEFA και γι' αυτόν τον λόγο διεκόπη η συνεδρίαση, που θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Αναλυτικά η επιστολή Μαρινάκη

«Κύριε Πρόεδρε, Το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί “Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή”.

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ - και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου - όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση.

Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής, χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων, κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη.

Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των FIFA και UEFA από τις 22ης Φεβρουαρίου 2022 τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρεις θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x