Γαλλία

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Τετ-α-τετ του Λονγκόρια με τους οργανωμένους της Μαρσέιγ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των οπαδών της Μαρσέιγ είχε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Βελοντρόμ».

Προσπάθεια για να κατευνάσουν το κλίμα γίνεται στη Μαρσέιγ πριν το ματς με την ΑΕΚ έκαναν στη Μαρσέιγ.

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας, Πάμπλο Λονγκόρια, συναντήθηκε με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών, για να επέλθει η ηρεμία στην ομάδα.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, μετά τα όσα έγιναν τον προηγούμενο μήνα μετά και τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η καρατόμηση του Μαρθελίνο από τον πάγκο αλλά και την παραλίγο φυγή του ίδιου του Λονγκόρια, θέλησε να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία των οπαδών, ώστε να τους ζητήσει χρόνο αλλά και την εμπιστοσύνη του προκειμένου να δουλέψει σε ήρεμο κλίμα για το καλό της ομάδας.


Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες του RMC Sport, ο Πάμπλο Λονγκόρια, πρόεδρος της Μαρσέιγ και ο γενικός διευθυντής Στεφάν Τισιέ συναντήθηκαν με πολλούς εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών, συμπεριλαμβανομένου του Ρασίντ Ζερουάλ, ηγέτη των South Winners, ο οποίος ήταν ο πιο σκληρός στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Μαρθελίνο.

Έναν μήνα μετά τη θυελλώδη συνάντηση που πυροδότησε μια βαθιά κρίση, με τις αποχωρήσεις των Μαρθελίνο και Χαβιέ Ριμπάλτα, ο Λονγκόρια και ο Τισιέ πρόσφεραν στους ηγέτες των οπαδών μια συνάντηση.

Το πρώτο τετ α τετ με τον Ζερουάλ κρατήθηκε μυστικό και σύμφωνα με πληροφορίες μας έγινε πριν από δύο εβδομάδες, σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Παλιό Λιμάνι. Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, δεδομένης της επιρροής του στο Βελοντρόμ.Αυτή η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση επέτρεψε στους δύο άνδρες να μιλήσουν για όλα τα θέματα και όλες τις κατηγορίες που έχουν τεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες εβδομάδες. Μια σημαντική συνάντηση για να επιτρέψει στον Λονγκόρια να συνεχίσει την αποστολή του πιο ήρεμα.

Όπως εξηγεί η L’ Equipe, άλλες συναντήσεις έγιναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, σε ένα ξενοδοχείο απέναντι από το Βελοντρόμ. Για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του ίδιου μοτίβου όπως στη διάσημη επίθεση των οπαδών στις 18 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση της Μαρσέιγ θέλησε να συναντήσει κάθε σύνδεσμο (μόνο τα μέλη του MTP ανέβαλαν το ραντεβού) για περίπου 30 λεπτά.

Η ιδέα ήταν να προωθηθεί ένα γαλήνιο και πιο οικείο κλίμα. Οι Λονγκόρια, Τισιέ επέλεξαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις, για να μην κρύβεται κανείς και να δώσει ο καθένας την εκδοχή του και το όραμά του για την κατάσταση.

Ορισμένοι αρχηγοί συνδέσμων είπαν στον Λονγκόρια ότι θεώρησαν έκπληξη το γεγονός ότι η αποχώρηση του Μαρθελίνο χρεώθηκε σε αυτούς, ενώ η περίπτωσή του μόλις και μετά βίας είχε αναφερθεί στη διάρκεια της περίφημης συνάντησης. Άλλοι αναγνώρισαν ότι ορισμένες παρατηρήσεις ήταν στο όριο του αποδεκτού, αλλά υποσχέθηκαν ότι δεν υπήρχε ποτέ η πρόθεση να εκφοβίσουν και ακόμη περισσότερο να διατυπώσουν απειλές θανάτου.

Κάποιοι αρχηγοί των συνδέσμων παράλληλα επέκριναν τον πρόεδρο της Μαρσέιγ ότι ήταν πολύ ευαίσθητος. Η διοίκηση της Μαρσέιγ βγήκε ψύχραιμη από αυτές τις πρόσφατες επαφές, τις οποίες ήθελε να ξεκινήσει πριν από μια περίοδο που η Μαρσέιγ έχει μερικά μεγάλα ματς εντός έδρας όπως με την ΑΕΚ τη Λιόν και τη Λιλ».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x