Για μια ακόμα φορά ο Ατρόμητος απέδειξε πως λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αφού ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του. Οι παίκτες των Περιστεριωτών θα επιστρέψουν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στις 20 Ιουνίου για πλήρη ιατρικό έλεγχο, ενώ το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μαζαράκη.

Στις 29 του ίδιου μήνα θα «πετάξουν» στο εξωτερικό για να ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Μάλιστα, αντιπροσωπεία του συλλόγου θα επισκεφθεί τρία προπονητικά κέντρα τις επόμενες ημέρες (δύο στην Αυστρία και ένα στη Γερμανία) προκειμένου να επιλέξουν το καλύτερο.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα των δυτικών προαστίων δίνει στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου τα δύο παιχνίδια της στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ατρόμητου:

Α ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ (Από 20 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουνίου)

20 Ιουνίου Επιστροφή της ομάδας στο προπονητικό κέντρο για πλήρη ιατρικό έλεγχο

21 Ιουνίου Ολοκλήρωση ιατρικών ελέγχων σε όλους τους ποδοσφαιριστές

22 Ιουνίου Διεξαγωγή εργομετρικών τεστ στον εξοπλισμένο χώρο του προπονητικού κέντρου

23 Ιουνίου Ατομική ενδυνάμωση και χαλάρωμα στο SPA

24 Ιουνίου Πρωινή προπόνηση στο Μαζαράκη και απογευματινή προπόνηση και αγιασμός στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου με την παρουσία κόσμου

25-28 Ιουνίου Διπλές προπονήσεις στο Μαζαράκη με πρωινό και γεύμα στο προπονητικό κέντρο

Β ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ (Από 29 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου)

29 Ιουνίου Αναχώρηση για προπονητικό κέντρο του εξωτερικού

1 Ιουλίου Πρώτο φιλικό

4 Ιουλίου Δεύτερο φιλικό

7 Ιουλίου Τρίτο φιλικό

8 Ιουλίου Επιστροφή την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας θα πραγματοποιούνται πρωινές και απογευματινές προπονήσεις με εξειδίκευση στη φυσική κατάσταση και στις τακτικές.

Τα προπονητικά κέντρα που θα εξεταστούν διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε συστήματα εκγύμνασης και αποκατάστασης.

Όλα τα κέντρα έχουν ξεχωριστά Spa center με πισινές αποκατάστασης για πλήρη επαναφορά του αθλητή μετά από μια κουραστική προπόνηση, σάουνες, τζακούζι εσωτερικού τύπου, γυμναστήριο με καινούργια όργανα γυμναστικής, δωμάτια μασάζ και φυσικοθεραπευτήριο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

9 Ιουλίου Ρεπό

Από 10 Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία στη χώρα μας για τον πρώτο αγώνα του 2ου προκριματικού του Europa League με προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο.

13 Ιουλίου Διεξαγωγή φιλικού

18 Ιουλίου Διεξαγωγή φιλικού

25 Ιουλίου 1ος αγώνας 2ου προκριματικού γύρου Europa League

1 Αυγούστου 2ος αγώνας 2ου προκριματικού γύρου Europa League».