Σκωτία

Με «τριάρα» στη δεύτερη θέση η Κιλμάρνοκ!

Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της έδωσε η Κιλμάρνοκ, που επικράτησε 3-0 της Χιμπέρνιαν και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της Premiership.

Ικανή για μεγάλα πράγματα δείχνει φέτος η Κιλμάρνοκ!

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στη Χιμπέρνιαν, την οποία και «φιλοδώρησε» με τρία τέρματα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 28 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο Σέλτικ, έχοντας βέβαια και δύο παιχνίδια περισσότερα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Εδιμβούργου παρέμεινε χωρίς νίκη για έκτο σερί παιχνίδι, με τον Χάρη Μαυρία να μην αγωνίζεται για τους φιλοξενούμενους.

Η «Killie» μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και με τον Ίμον Μπρόφι μεγάλο πρωταγωνιστή πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Συγκεκριμένα, μόλις στο έκτο λεπτό ο Σκοτσέζος επιθετικός άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ωραίο πλασέ, με τον ίδιο να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα στο 36' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Παρά τις προσπάθειες της Χιμπέρνιαν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, η Κιλμάρνοκ έλεγχε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα με την συμπλήρωση των 90' ο Στιούαρντ θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Χάμιλτον «απέδρασε» με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Σεντ Μίρεν (1-3) και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάρτιν Κάνινγκ ήταν ο Τζέιμς Κίτινγκ, καθώς ο 26χρονος επιθετικός βρέθηκε σε καταπληκτικό βράδυ πετυχαίνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν «αέρα» δύο τερμάτων με τους Ιεμρί (21’) και Γκόρντον (42’) για να μειώσει προσωρινά ο ΜακΓκιν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κίτινγκ «κλείδωσε» το τρίποντο για την ομάδα του στο 56’, σφραγίζοντας παράλληλα την τέταρτη νίκη της Χάμιλτον στο φετινό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στις νίκες και για τη Λίβινγκστον που επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Μάδεργουελ, σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασαν στους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Λόουλες στο 21’ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ για να έρθει επτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’ ο Χάλκετ και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 1/12

Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον 1-3
(45’ ΜακΓκιν- 21’Ιεμρί, 42’ Γκόρντον, 56’ Κίτινγκ)

Λίβινγκστον-Μάδεργουελ 2-0
(21’ Λόουλες, 83’ Χάλκετ)

Κιλμάρνοκ-Χιμπέρνιαν 3-0
(6’, 34’ Μπρόφι, 90' Στιούαρντ)

Κυριακή 2/12
Χαρτς-Ρέιντζερς (14:00)

Τρίτη 18/12
Αμπερντίν-Νταντί (21:45)

Τετάρτη 30/1
Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον (21:45)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Τετάρτη 5/12

Κιλμάρνοκ-Λίβινγκστον (21:45)
Μάδεργουελ-Σέλτικ (21:45)
Νταντί-Χάμιλτον (21:45)
Ρέιντζερς-Αμπερντίν (21:45)
Σεντ Τζόνσον-Χαρς (21:45)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x