Γενικά

Σπουδαίος Μέσι: «Μην ξεχνάμε όσους παίκτες έδωσαν τα πάντα για την Αργεντινή, αλλά δεν τα κατάφεραν»

Ο Λιονέλ Μέσι υποκλίθηκε στις γενιές που προηγήθηκαν και δεν κατάφεραν να χαρίσουν στην Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ηγετική ομιλία έκανε ο Λιονέλ Μέσι από μικροφώνου στο «Μονουμεντάλ» στη φιέστα της Αργεντινής για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 35χρονος σούπερ σταρ αποθεώθηκε, αλλά δεν ξέχασε όσες ομάδες και όσους παίκτες της «αλμπισελέστε» είχαν παλέψει τα προηγούμενα χρόνια για μια τέτοια επιτυχία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

«Ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή αυτή τη στιγμή και το να μπορούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την επιτυχία είναι κάτι σπουδαίο. Ξέρω πως είναι μια μέρα γιορτής, αλλά δεν θέλω να ξεχάσουμε εκείνους τους παίκτες που προηγήθηκαν και για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Είχαμε φτάσει ξανά κοντά στο Κόπα Αμέρικα και το Μουντιάλ και δεν τα κερδίσαμε τότε για λεπτομέρειες. Όμως και εκείνες οι ομάδες αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση του λαού της Αργεντινής, γιατί έδωσαν τα πάντα για αυτή τη φανέλα», ανέφερε ο «Λέο».

«Τώρα μπορούμε να το απολαύσουμε, γιατί χρειάστηκε να περιμένουμε πολλά χρόνια για να το κατακτήσουμε και δεν ξέρουμε πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε για να τα καταφέρουμε και πάλι. Ελπίζω να μην περάσουν ξανά τόσα χρόνια, αλλά έχει αποδειχτεί πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις το Μουντιάλ. Εξαρτάται από τόσα πολλά πράγματα, από λεπτομέρειες και δεν αρκεί μόνο να έχεις μια πολύ καλή ομάδα», πρόσθεσε o Μέσι, που σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεν σταμάτησε να χαϊδεύει το «Ζιλ Ριμέ», που ήταν τοποθετημένο μπροστά του.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στη μικτή ζώνη, είπε: «Υποφέραμε πολύ μέχρι να τα καταφέρουμε, δεν ήταν εύκολο. Θυμάμαι πως υπήρχαν κακές στιγμές, γιατί δεν έρχονταν τα πράγματα όπως θέλαμε. Είχαμε χαμένους τελικούς σε Κόπα Αμέρικα και Μουντιάλ. Όμως όλα αυτά που περάσαμε έκαναν πιο έντονο το συναίσθημα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ανταμοιβή είναι πολύ πιο μεγάλη έτσι».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x