Ισπανία

«Μετρ» των ανατροπών η Τζιρόνα του «killer» Ντόβμπικ!

Η Τζιρόνα ανέτρεψε τη Σεβίλλη χάρη στο ασύλληπτο «χατ – τρικ» του Άρτεμ Ντόβμπικ και έχει πλέον τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ!

Είναι γεγονός. Η Τζιρόνα διεκδικεί τον τίτλο της La Liga και δεν αστειεύεται! «Ισοπέδωσε» και την Σεβίλλη με 5-1 που τόλμησε να προηγηθεί στο «Μοντιλίβι» και παρέμεινε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Ένα βαθμό μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που υπολείπεται όμως ενός παιχνιδιού.

Βέβαια, η βαθμολογία θα μπορούσε να ήταν διαφορετική εάν οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών στην αναμέτρηση της «Βασίλισσας» με την Αλμερία δεν ήταν όλες υπέρ της.

Όπως και να έχει η Τζιρόνα δεν κοιτά τι συμβαίνει τριγύρω και δεν «λυγίζει» υπό την πίεση των αποτελεσμάτων των ανταγωνιστών της. Ούτε από το προβάδισμα του εκάστοτε αντιπάλου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά την ανατροπή επί της Σεβίλλης, έφτασε πλέον τους 22 κερδισμένους βαθμούς σε αγώνες όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ!



Πρώτη στη σχετική κατηγορία των ομάδων από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πάνω από Λίβερπουλ των 19 βαθμών και την ανταγωνίστρια Ρεάλ των 17! Στατιστικό με πολλές αναγνώσεις. Η Τζιρόνα μένει ανεπηρέαστη από την οποιαδήποτε εξέλιξη και αν έχει το παιχνίδι. Προετοιμασμένη για το κάθε σενάριο, παραμένει προσηλωμένη στην εκτέλεση του πλάνου.

Για να έρθουν οι ανατροπές πρέπει να έρθει το γκολ και αυτό το έχει ο Άρτεμ Ντόβμπικ αποδεδειγμένα. Ο Ουκρανός επιθετικός σκόραρε τρία τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών, έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και τον Τζούντ Μπέλιγχαμ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς!



Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι με τόσα γκολ, έχει ξεπεράσει το δικό του ποσοστό προσδοκόμενων τερμάτων που φτάνει το 10.91. Σκοράρει δηλαδή περισσότερο από όσο πρέπει βάση στατιστικής! Μαζί με τις έξι ασίστ σε 20 αγώνες της La Liga είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης των Καταλανών.

Ο Ντόβμπικ έχει «αποσβέσει» εύκολα τα… επτά εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την απόκτησή του από την Ντίνπρο. Από ότι φαίνεται, πέρα από την υψηλότερη βαθμολογική θέση της Τζιρόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο 26χρονος θα φέρει σύντομα και ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία της ομάδας.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x