Ιταλία

Γιουβέντους με ψυχή... πρωταθλήτριας, έβαλε «φρένο» στην Μίλαν!

Επέβαλε τον... νόμο της! Η Γιουβέντους έβγαλε χαρακτήρα, υποχρέωσε τη Μίλαν στην πρώτη της φετινή ήττα (1-3) και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή!

Όταν η μπάλα... καίει, η Γιουβέντους έχει τον τρόπο!

Μην έχοντας άλλα περιθώρια για απώλειες και παίζοντας με το μαχαίρι στα... δόντια, η Μεγάλη Κυρία πέρασε από το «Σαν Σίρο» και υποχρέωσε την Μίλαν στην πρώτη της φετινή ήττα (1-3) και πρώτη μετά από 27 αγώνες συνολικά στην Serie A, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Μεγάλο κοουτσάρισμα από τον... μαέστρο Αντρέα Πίρλο που «διάβασε» την αντίπαλό του και πήρε το «δίπλωμα» του Στέφανο Πιόλι, νικώντας κατά κράτος στην μάχη των πάγκων.

Στους 37 βαθμούς και στην κορυφή παρέμεινε η Μίλαν, που δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ίντερ νωρίτερα, η οποία πραμένει στο -1. Έπιασε τετράδα η Γιουβέντους και πλέον είναι στο -7 από την κορυφή, με την τρίτη Ρόμα να είναι στο -4 από την πρώτη θέση πλέον!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Μίλαν ο Στέφανο Πιόλι που είχε να αντιμετωπίσει ξανά αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ο Ντοναρούμα κάτω από τα δοκάρια, με τους Νταλότ, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Καλάμπρια, Κεσί το δίδυμο στα χαφ, με τους Καστιγέχο, Τσαλχάνογλου, Χάουγκε να είναι η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λεάο.

Με 4-4-2 από την άλλη μεριά κατέβασε την Γιουβέντους ο Αντρέα Πίρλο, αλλάζοντας το 3-4-3 που χρησιμοποιούσε διαρκώς τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο Σέζνι στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ και Φραμπότα στην άμυνα. Κιέζα, Ραμπιό, Μπεντανκούρ και Ράμσεϊ σε ευθεία στο κέντρο, με τους Κρ. Ρονάλντο και Ντιμπάλα να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση.

Το ματς

Φρενήρης ο ρυθμός του αγωνα στο «Σαν Σίρο». Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και το ματς ήταν κορυφαίου επιπέδου, χωρίς υπερβολές! Ο Σέζνι βγήκε νικητής απέναντι στον Καστιγέχο στο 7', ενώ στα... καπάκια ο Φραμπότα δεν βρήκε στόχο από καλή θέση μέσα από την περιοχή. Η Γιουβέντους προειδοποίησε στο 16' και χτύπησε το... καμπανάκι όταν ο Κιέζα είδε το σουτ του να σταματάει στο αριστερό δοκάρι, αλλά δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης τιμώρησε την αδράνεια της άμυνας της Μίλαν και αφού έγινε κάτοχος της μπάλας μετά το υπέροχο τακουνάκι του Ντιμπάλα, άνοιξε το σκορ για την Μεγάλη Κυρία (0-1).

Οι «μπιανκονέρι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 20λεπτου, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να δίνουν χώρο στη Μίλαν που απείλησε με τον Λεάο στο 22', αλλά αυτός δεν βρήκε τον στόχο για... μισό μέτρο. Ο Κιέζα έφτιαξε ακόμη μία φάση αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε με τις γροθιές, με τον Λεάο να φτιάχνει κι άλλη φάση στο 27' αλλά να μην σκοράρει εκ νέου αφού ο Σέζνι του είπε «όχι». Ο Πολωνός πορτιέρε έκανε ακόμη μία μεγάλη επέμβαση στο 35' σε παρολίγον αυτογκόλ του Ραμπιό, αλλά δεν κατάφερε να βρει απάντηση και στο 41ο λεπτό όταν ο Λεάο έσπασε στον Καλάμπρια που ερχόταν σαν... τρέιλερ και με υπέροχο πλασέ άφησε «άγαλμα» τον αντίπαλο κίπερ για το 1-1!

Το ματς ξεκινούσε πλέον από την αρχή, η Μίλαν έδειχνε να έχει το μομέντουμ και ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη. Η Γιουβέντους συνέχιζε να δίνει χώρο, με τον Πίρλο να έχει διαβάσει... άριστα τις αδυναμίες των «ροσονέρι» και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και την ταχύτητα των αντιπάλων του. Και «χτύπησε» στο 62ο λεπτό όταν ο Κιέζα πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και ελαφρώς δεξιά, έκλεισε προς τα μέσα και με άψογο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Ντοναρούμα για το 2-1, θυμίζοντας με την κίνηση και το γκολ του τον σπουδαίο πατέρα του, Ενρίκο!

Η Γιουβέντους είχε πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, ο Πίρλο στα... καπάκια φρέσκαρε την ενδεκάδα του και προκάλεσε εντυπώσεις αφού έβγαλε τον σκόρερ των δύο τερμάτων Κιέζα αλλά και τον επικίνδυνο Ντιμπάλα, βάζοντας τους ΜακΚένι και Κουλουσέφσκι (63'). Λίγο αργότερα η διπλή αυτή κίνηση... βγήκε στον Πίρλο, αφού συνδυάστηκαν και ο ΜακΚένι κλείδωσε το τρίποντο για την Γιουβέντους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 κι ενώ λίγο νωρίτερα ο διαιτητής είχε χαρίσει την αποβολή στον Μπεντανκούρ, σε μια φάση που ενδεχομένως να άλλαζε πολλά στη ροή του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x