Κινητοποιήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια που συνέβησαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγερν για το Youth League.

Όπως ενημέρωσε η ΓΓΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε σε επαφές με την Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την UEFA, αλλά και τον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι θα εξεταστούν και δυο ακόμα περιστατικά «φραστικής βίας», το οποία θεωρείται ότι αφορούν στη συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ στα γενέθλια Βράνιες και στα όσα ακούστηκαν σε εκπομπή της Θύρας 7 εναντίον του Κοροβέση.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:

• συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.

• επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

• συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή.

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά “φραστικής βίας”, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».