Πριν επτά χρόνια είχε προκληθεί σάλος στα social media όταν η Λάτσιο είχε παρουσιάσει έναν Καμερουνέζο μέσο ως… 17χρονο, αλλά με παρουσιαστικό που ταίριαζε περισσότερο σε 40άρη. Ο λόγος για τον Ζοζέφ Μιναλά, η τραχιά όψη και «χτισμένη» σωματοδομή του οποίου μόνο έφηβο δεν θύμιζε.

Η έρευνα που έγινε από τις ιταλικές αρχές δεν έδειξε κάτι παράτυπο ως προς την δηλωθείσα ηλικία του ποδοσφαιριστή, αλλά ο ίδιος δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμεναν πολλοί παίζοντας δανεικός σε μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας. Πλέον παίζει στην κινεζική Κινγκντάο Χουανγκάι, δανεικός από τη Λάτσιο με την οποία δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο. Θεωρεί, δε, πως ο ντόρος για το παρουσιαστικό και την ηλικία του μόνο κακό έκανε στην καριέρα του.

«Αυτή η ιστορία έβαλε εμπόδια στην καριέρα μου και συνεχίζει να το κάνει. Είχα ευκαιρία να πάω σε κάποιες καλές ομάδες, αλλά δεν έγινε γι’ αυτό το λόγο. Δυστυχώς πληρώνω την εντύπωση που έχει σχηματίσει το κοινό για μένα. Μπορούσα να πάω τότε στη Γαλλία, είχα την ευκαιρία να παίξω στην Παρί, αλλά δεν έγινε. Θα είχα πολύ διαφορετική καριέρα αν δεν υπήρχε αυτό το στίγμα. Κάποιες φορές ο κόσμος εστιάζει μόνο σε αυτό το κομμάτι και ξεχνά ότι είμαι πραγματικά ένας καλός ποδοσφαιριστής», δηλώνει με παράπονο ο 24χρονος (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται) Μιναλά.

Πάντως δεν το βάζει κάτω. «Θα συνεχίσω τη ζωή μου, θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο παρά τα όσα έχουν κάνει κάποιοι σε μένα. Πολλοί περίμεναν πως θα σταματούσα ή θα είχα τρελαθεί, αλλά εγώ συνεχίζω», τονίζει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube