Ισπανία

Άγγιξε την άνοδο στη Segunda, τώρα κινδυνεύει να πέσει στην 5η κατηγορία: Η ασύλληπτη καθίζηση της Μπανταχόθ

Η ισπανική Μπανταχόθ έφτασε ένα βήμα από την επιστροφή στη Segunda Divisιon to 2021, όμως τώρα κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό στην 5η κατηγορία...

Στα σαλόνια της La Liga δεν την έχουμε δει ποτέ, ωστόσο μεταξύ 90’s και 00’s αποτελούσε μόνιμο θαμώνα της Segunda Division συνεπώς πολλοί ενδεχομένως να τη θυμάστε. Για την Μπανταχόθ ο λόγος, με τον ισπανικό σύλλογο να περνά πολλές δυσκολίες και να φτάνει μέχρι τη διάλυση το 2012 λόγω χρεών, προτού αναδυθεί μέσα από τις στάχτες της κατόπιν πρωτοβουλίας των οπαδών της.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι «μπλανκινέγκρος» αναρριχήθηκαν από την 6η κατηγορία μέχρι την 3η, στην οποία ανέβηκαν το 2017 και μάλιιστα το 2021 άγγιξαν την ιστορική επιστροφή στη Segunda μετά από 18 χρόνια.

Ωστόσο, η ατελείωτη διαδικασία των playoffs της Γ’ κατηγορίας είχε ολοκληρωθεί με εντός έδρας ήττα, 1-0, από την Αμορεμπιέτα, η οποία εξασφάλισε τότε την ιστορική άνοδο αφήνοντας την Μπανταχόθ στα ίδια.

Έκτοτε, τα πράγματα άλλαξαν άρδην και δύο χρόνια αργότερα ήρθε ο υποβιβασμός. Το 2023 βρήκε τους «λύκους» στη Segunda Federacion, εκεί όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή κινδυνεύουν άμεσα με νέο υποβιβασμό!

Η Μπανταχόθ είναι 14η και στο -5 από τα playouts, με αποτέλεσμα να δύναται να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε παρακάτω κατηγορία.

Τον... Γολγοθά του συλλόγου από την Εξτρεμαδούρα ανέδειξε στα social media ο MisterChip, με τον διάσημο Ισπανό στατιστικολόγο, που έχει γεννηθεί στο Μπανταχόθ, να γράφει:

22 Μαΐου 2021: Ένα γκολ μακριά από τη Β’ κατηγορία. 24 Ιανουαρίου 2024: Κοιτάζοντας την άβυσσο της 5ης κατηγορίας.

Ο χρόνος περνά γρήγορα και οι εφιάλτες πάνε σε αργή κίνηση. Και όταν νομίζεις ότι έχεις πιάσει πάτο, υπάρχει πάντα παρακάτω.

Το ίδιο συνέβη και σε μας μετά τα καταραμένα playoffs του Μαόν. Η αλήθεια είναι ότι η λατρευτή μας πόλη δεν έχει πολλύ τύχη στον αθλητισμό, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Κανείς δεν πρόκειται να μας νικήσει αν έχουμε δύναμη, θάρρος και αντοχή.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x