Ελλάδα

Μπαντής στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στο χιόνι τα χρέη στους παίκτες με ανοχή ΕΠΟ και πολιτείας τόσα χρόνια»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, μίλησε για την επαφή που έγινε με το υπουργείο για το μείζον θέμα των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές.

Την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα δώσει επιτέλους λύση στο μείζον ζήτημα των τεράστιων οφειλών που υπάρχουν προς ποδοσφαιριστές εξέφρασε μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Μπαντής. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν τόσα χρόνια οι συνάδελφοί του με την ανοχή της πολιτείας, αλλά και της ΕΠΟ.

«Καταθέσαμε όλα τα δεδομένα που έχουμε για τα τελευταία 20 χρόνια, όπου γνωρίζουμε τι έχει συμβεί με όλες τις ομάδες που εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή της πολιτείας και της ΕΠΟ και οι ποδοσφαιριστές έχασαν τα χρήματά τους. Μιλάμε για 1400 με 1500 άτομα που έχουν χάσει τα χρήματά τους έχοντας όλοι τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και για 26 με 30 εκατομμύρια ευρώ συνολικά οφειλόμενα. Κι άλλοι έχουν χάσει χρήματα, αλλά δεν έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ένας από αυτούς είμαι εγώ, μετά τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Υπάρχουν παίκτες που έχουν χάσει από 5.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ», τόνισε και πρόσθεσε:

«Όλα έγιναν με την ανοχή της πολιτείας, αφού εκείνη νομοθετούσε, αλλά και της ΕΠΟ. Οι ομάδες το εκμεταλλεύτηκαν και έγραψαν τα χρέη στο χιόνι. Ο σύνδεσμός μας είχε επιχειρήσει να δημιουργηθεί ένα εγγυητικό ταμείο, αλλά κανένας από τους ετέρους δεν υπέγραψε το σχέδιο. Εμείς σήμερα καταθέσαμε προτάσεις για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διάκριση μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Έχουμε δει παίκτες να δικαιώνονται από τη FIFA και όχι από τα ελληνικά δικαστήρια, για παρόμοιες υποθέσεις ενώ υπήρξαν συμπαίκτες την ίδια περίοδο».

Όσο για το ραντεβού που είχε σήμερα στη ΓΓΑ; «Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς μάς άκουσαν με προσοχή, μας κατανόησαν και δεσμεύτηκαν να συναντηθούμε ξανά για να δούμε το πρόβλημα πιο τεχνικά. Δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε μια νύχτα. Υπάρχει κοινή επιθυμία να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Για μας είναι ευκαιρία να γραφτούν με χρυσά γράμματα και τα ονόματά τους στην ιστορία, γιατί θα αποκαταστήσουν μια αδικία σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων, την ώρα που δεν έκανε τίποτα κάποιος προκάτοχός τους. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά μας. Αφήσαμε ήδη αρκετό υλικό προς μελέτη στο υπουργείο και από αύριο θα συνεχιστούν οι επαφές».

Τέλος σχολίασε την καθυστέρηση στην έναρξη της Super League 2. «Υπάρχει μπάχαλο στη δεύτερη κατηγορία. Πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο κομμάτι της οργάνωσης, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλο πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας που να μην έχει αρχίσει ακόμη στα τέλη Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x