Ισπανία

Μπαρτσελόνα: Κόντεψε να… υποβιβαστεί την τελευταία φορά που Ισπανός προπονητής της είχε τόσες ήττες!

Ο Τσάβι συμπλήρωσε 25 ήττες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και έπιασε το στοιχειωμένο -και αρνητικό- ρεκόρ του Χουάν Χοσέ Νογκές, υπό τις οδηγίες του οποίου οι Καταλανοί παραλίγο να πέσουν το… 1942!

Έπεσε στην τρομερή Μπιλμπάο και ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!

Οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν την ήττα 4-2 στην παράταση του Κυπέλλου Ισπανίας από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, μένοντας για μια ακόμη χρονιά εκτός ημιτελικών.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο θρύλος του συλλόγου και σημερινός προπονητής των Καταλανών, έφτασε τις 25 ήττες στον πάγκο της Μπάρτσα, οι οποίες είναι και οι περισσότερες για Ισπανό προπονητή στην ιστορία των Καταλανών ισοφαρίζοντας έτσι ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατά από το μακρινό 1942!

Συγκεκριμένα, τη σεζόν εκείνη η Μπαρτσελόνα, γλίτωσε τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό, τερματίζοντας στη 12η θέση και διεκδίκησε την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία μέσω των μπαράζ κόντρα στη Μούρθια, την οποία και νίκησε με σκορ 5-1 στην τότε έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, το «Εστάδιο Σαμαρτίν».

Προπονητής της Μπάρτσα εκείνη την περίοδο ήταν ο Χουάν Χοσέ Νογκές, ο οποίος μέτρησε τις ίδιες ήττες αλλά σε δυόμισι χρόνια πορείας στην Μπαρτσελόνα.

Το παράδοξο της ιστορίας; O Nογκές την επόμενη σεζόν οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην 3η θέση του πρωταθλήματος, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν τη σεζόν 1942-43 τη μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, με το 8-0 απέναντι στη Θέλτα, ενώ είχαν το προνόμιο να βρίσκεται στο ρόστερ τους και ο σπουδαίος Μαριάνο Μαρτίν, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 30 γκολ.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x