Ισπανία

Πρώτη νίκη από το 2008 επί της Μπαρτσελόνα και… πάει να τρελάνει και το Conference η Βιγιαρεάλ!

Η Βιγιαρεάλ νίκησε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα από το 2008(!) και μάλιστα, ξανά στο «Καμπ Νου», και θα είναι και του χρόνου… Ευρωπαία, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Europa Conference League!

Επιτυχία δεν το λες ακριβώς, αφού μιλάμε για μία ομάδα, που πέρυσι κατέκτησε το Europa League και φέτος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών, αλλά σε κάθε περίπτωση η χρονιά κλείνει με χαμόγελα για την απίθανη Βιγιαρεάλ, που θα είναι και του χρόνου… Ευρωπαία!

Ευρωπαία… με στιλ, μάλιστα, καθώς η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν άφησε στην τύχη τού Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο την 7η θέση της La Liga, που οδηγεί στο Europa Conference League! Αποφασισμένη, λοιπόν, νίκησε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα από το 2008(!) και μάλιστα, ξανά στο «Καμπ Νου», με σκορ 2-0, και σφράγισε πανηγυρικά το «εισιτήριο»! Την ίδια στιγμή, βέβαια, ακόμη και με ισοπαλία ή και ήττα εκείνη θα έβγαινε στην Ευρώπη, αφού η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχασε, τελικά, στη Σεβίλλη από την ομώνυμη ομάδα, μένοντας για 5η σερί χρονιά… Βασκονία!

Τα γκολ της επικράτησης για το «κίτρινο υποβρύχιο» πέτυχαν οι Πεντράθα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (41') και Γκόμες στο ξεκίνημα του δεύτερου (55'). Τελευταία νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2007-2008, με το 2-1 μέσα στη Βαρκελώνη πάλι, για την 27η αγωνιστική εκείνης της σεζόν. Ακολούθησαν 25 αποτυχημένες… απόπειρες! Η Βιγιαρεάλ, λοιπόν, τερματίζει στην 7η θέση με 59 βαθμούς και πάει να… τρελάνει και το Conference, όντας, φυσικά, ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα του θεσμού για τη νέα περίοδο!

Όσο για την αδιάφορη Μπαρτσελόνα, αφού είχε εξασφαλίσει τη 2η θέση, οι παίκτες του Τσάβι είχαν φύγει ήδη για… διακοπές! Στους Καταλανούς αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι αλλαγές το καλοκαίρι, που θα φέρουν το κλαμπ ξανά στον… ίσιο δρόμο!

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα βραδινά παιχνίδια, που έριξαν την αυλαία του ισπανικού πρωταθλήματος, η Σεβίλλη, όπως προείπαμε, νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο με τέρμα του Μιρ στο 69', ωστόσο «τρίποντο» πέτυχε και η Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-2), οπότε οι «ροχιμπλάνκος» τερματίζουν στην 3η θέση, αφήνοντας τους Ανδαλουσιανούς στην 4η. Αμφότερες, φυσικά, οι ομάδες θα είναι του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Δείτε εδώ πώς νωρίτερα υποβιβάστηκε η Γρανάδα και σώθηκαν Μαγιόρκα και Κάντιθ.

Η τελική βαθμολογία της La Liga:

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 0-2

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/5

Ράγιο Βαγεκάνο-Λεβάντε: 2-4
(18' Γκαρσία, 61' πεν. Γκουαρδιόλα - 26', 45'+1' Μελέρο, 44' Μαρτί, 76' Κόκε)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις: 0-0

Σάββατο 21/5

Βαλένθια-Θέλτα: 2-0
(Γκόμεζ 28', 60' Αραούχο αυτ.)

Κυριακή 22/5

Έλτσε-Χετάφε 3-1
(37' Ολάθα, 84', 90'+2' Κίκε - 33' Ουνάλ)

Αλαβές-Κάντιθ 0-1
(76' Λοθάνο)

Γρανάδα-Εσπανιόλ 0-0

Οσασούνα-Μαγιόρκα 0-2
(47' Άνχελ, 83' Γκρενιέρ)

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 0-2
(41' Πεντράθα, 55' Γκόμες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(90'+3' Γουρίδι - 50', Ροντρίγκο ντε Πολ, 69' Κορέα)

Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0
(68' Μιρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x