Ισπανία

Η φανέλα του τελευταίου ματς του Πικέ στο μουσείο της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε στο μουσείο της την φανέλα του Πικέ από την τελευταία του αναμέτρηση ως ποδοσφαιριστής φορώντας τα «μπλαουγκράνα».

Στο μουσείο της Μπαρτσελόνα θα βρίσκεται από δω και στο εξής η φανέλα του Ζεράρ Πικέ με το νούμερο «3», με τον μέχρι πρότινος στόπερ των «μπλαουγκράνα», να δωρίζει την εμφάνιση από τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, στο μουσείο των Καταλανών.

Πρόκειται για την εμφάνιση που φορούσε κατά την αναμέτρηση με την Αλμερία (5/11) για την 13η αγωνιστική της La Liga, με την «Μπάρτσα» να επικρατεί εν τέλει με 2-0.

Ο Πικέ δήλωσε χαρούμενος που πλέον το όνομα του βρίσκεται δίπλα σε εκείνα των επίσης θρύλων του συλλόγου, Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, ενώ και ο Λαπόρτα εξέφρασε την χαρά του καθώς επρόκειτο για μια ιστορική στιγμή, που προέρχεται από έναν θρύλο της Μπαρτσελόνα.



Ο Πικέ που προέρχεται από την «La Masia» αγωνίστηκε για 14,5 χρόνια στην πρώτη ομάδα (2008-2022), γράφοντας 616 συμμετοχές, 53 γκολ και 15 ασίστ, ενώ αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην νέα εποχή του κλαμπ, κατακτώντας μεταξύ άλλων τρία Champions League και οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας.

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x