Ισπανία

Πήρε το ντέρμπι και «αγκάλιασε» Ευρώπη η Μπέτις!

Με δύο γκολ του Μπόρχα Ιγκλέσιας, η Μπέτις πήρε το γειτονικό ντέρμπι με την Γρανάδα (2-1) και πλέον βρίσκεται μια... ανάσα από την έξοδο στο Europa League.

Δικαίωμα στο... όνειρο της Ευρώπης και του Europa League απέκτησε ακόμα περισσότερο από το βράδυ της Δευτέρας η Μπέτις, η οποία επικράτησε δύσκολα 2-1 της Γρανάδα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», σκαρφαλώνοντας στην έκτη θέση της La Liga με 54 πόντους και στο +7 από την όγδοη Θέλτα, τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η ήττα όπως όλα δείχνουν είναι καταδικαστική για την Γρανάδα, η οποία έπαιζε απόψε ένα από τα τελευταία της «χαρτιά» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού πλέον βρίσκεται στο -7 από την έβδομη Βιγιαρεάλ.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Γρανάδα, η οποία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αρχικά με τον Φέντε στο 14', με τον κίπερ της Μπέτις Κλαούντιο Μπράβο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ επτά λεπτά μετά και πάλι Χιλιανός τερματοφύλακας θα πει «όχι» σε προσπάθεια του Σουάρες. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ματσίς θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το γκολ πάντως να ακυρώνεται για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή τους στο ματς, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας να παίρνει μια εξαιρετική ασίστ από τον Γκαρσία και με ωραίο πλασέ να κάνει το 1-0.



Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο κόλπο της νίκης. Τελικώς, η ισοφάριση ήρθε στο 66ο λεπτό, μετά από τραγικό γύρισμα του Ρουίζ προς τα πίσω, με τον Ματσίς να κλέβει την μπάλα, να αδειάζει τον Μπράβο, πλασάροντας προ κενής εστίας για το 1-1.

Στο 73', λίγο έλειψε η Γρανάδα να κάνει την ολική ανατροπή, όταν η κεφαλιά του Σουάρες πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Κάτι που όπως φάνηκε «ξύπνησε» τους παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι, οι οποίοι έκαναν το 2-1 στο 87' με κοντινό σουτ του Μπόρχα Ιγκλέσιας, μετά από έμμεσο φάουλ που εκτέλεσε ο Τέγιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x