Γενικά

Μπλαν για Ζιντάν: «Καταλαβαίνω γιατί έφυγε από τη Ρεάλ»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Λοράν Μπλαν σε συνέντευξη του στο «France Football», όπου μίλησε για το μέλλον του, την Παρί Σεν Ζερμέν, τον Βαράν και την αποχώρηση του Ζιντάν από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρωτοσέλιδο του «France Football» κοσμεί ο Λοράν Μπαν, όπου απέχει 28 πλέον μήνες από την προπονητική, μετά τη φυγή του από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πάντα απέφευγε να μιλήσει για την αποχώρηση του, μέχρι τώρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα πλάνα του για το μελλον, εξήρε τον Βαράν και υποστήριξε ότι καταλαβαίνει την απόφαση του Ζινεντίν Ζιντάν να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Για το μέλλον του:

«Δεν σκόπευα να μείνω τόσο καιρό μακριά από την προπονητική, τίποτα δεν είναι αναμενόμενο σε αυτό το επάγγελμα. Έλαβα προσφορές από καλούς συλλόγους, η προπονητική για μένα είναι ευτυχία. Πίστευα ότι ένα η δύο χρόνια ξεκούρασης θα μου έδιναν την ενέργεια που χρειαζόμουν ώστε να αντιμετωπίσω μια μεγάλη πρόκληση. Περιμένω για ένα καλό πρότζεκτ, με έναν σύλλογο που έχει φιλοδοξίες», δήλωσε ο Μπλαν στο γαλλικό έντυπο.

Την Παρί Σεν Ζερμέν:

«Δεν αντιληφτήκαμε τις διαστάσεις του κορυφαίου επιπέδου της Ευρώπης. Είναι καλό να πούμε πως ήμασταν στους προημιτελικούς το 2016, αλλά η διοργάνωση συνεχώς εξελίσσεται. Υπάρχουν σπουδαία ευρωπαϊκά σωματεία, που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο για 30, 40, 50 χρόνια και υπερέχουν της Παρί Σεν Ζερμέν σε αρκετούς τομείς: Κουλτούρα, εμπειρία, επιρροή… Αυτά είναι τα στοιχεία που χτίζονται με το χρόνο και δεν μπορείς να αγοράσεις. Η νίκη δεν προγραμματίζεται. Αυτό κάνει το ποδόσφαιρο τόσο γοητευτικό».

Τον Βαράν και η «Χρυσή Μπάλα»:

«Ψήφισα τον Βαράν. Κέρδισε το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι πιο δυνατός από μένα! Είχε τύχη αλλά και το ταλέντο να αγωνίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία του κόσμου για οκτώ χρόνια. Και είναι μόλις 25 ετών. Έχει κερδίσει τέσσερα Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι τιμή μου να με συγκρίνουν με τον Βαράν».

Την αποχώρηση του Ζιντάν από τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Είναι τεράστιο αυτό που έκανε ο Ζιζού. Όποιος έχει ζήσει από μέσα αυτό το επάγγελμα μπορεί να το καταλάβει. Πέρα από αυτό πρέπει να έχεις την ικανότητα να το κάνεις. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι προπονητές. Πάντα υπάρχουν πράγματα που σε κάνουν να συνεχίζεις… αλλά ο Ζιντάν πήρε τη σωστή απόφαση, όπως είδαμε στη συνέχεια με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Επιμέλεια: Ορφέας Πρασσάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x